Gasztro

Felejthetetlen reggeli, mesés környezetben az Öreg Hölgynél

Régóta megdönthetetlen alapigazság, hogy a reggeli a nap egyik legfontosabb étkezése, mégis keveset törődünk azzal, hogy tényleg tartalmasan induljon egy-egy nap. Ez az érzés hamar a múlté lesz, ha megismered Szeged egyik legtüneményesebb kávézóját, a Saint Cafét.

Reggelizz úgy, mint egy király – tartja a mondás, és mint minden régi bölcsességnek, bizony ennek is van alapja: aki kihagyja a napindító étkezést, szakaszosan fog megéhezni, így hamar azon kapja majd magát, hogy a kelleténél több kalóriát fogyasztott. A kapkodós falatozásnál viszont sokkal jobb alternatívát nyújt a szegedi Szent István téren, az Öreg Hölgy szomszédságában üzemelő Saint Cafe, ahol mediterrán hangulatú környezetben fogyaszthatjuk el reggelinket és egy csésze éltető kávét.

“Fontos volt számomra, hogy a mediterrán hangulathoz egy impozáns környezet kapcsolódjon, így saját magam alakítottam ki az enteriőrt. A Saint Caféban minőségi termékekkel, croissant-nal, valamint saját kézműves süteményekkel tudjuk megédesíteni a reggeleket” – vezet körbe Kuti Rita tulajdonos.

EGY ŐSZINTE HELY, AMELY A SZERETET MIATT FEJLŐDIK

A Saint Cafének pont az egyszerűség a legnagyobb erénye. Egy olyan kávézó, amely nem trendinek álcázott gasztrotévutakkal várja a vendégeket, hanem mennyeien elkészített tükörtojással, meseszép környezetben indít útjára egy nehéz nap előtt.

“Mi a vendégekért vagyunk, szeretném, ha ez minden egyes elkészített reggeliben és kávéban is tükröződne, és aki ide betér, a kellemes illatok mellett ezt is megérzi. Ez a titkunk: a közönségünk szeretete miatt tudunk fejlődni, és az ő igényeik határozzák meg a mindenkori kínálatot is” – teszi hozzá Rita.

NEKÜNK LEESETT AZ ÁLLUNK

Mi kell egy tökéletes reggelihez? Ahány ház, annyi szokás, de a vajas-lekváros croissant-nal, a mesés tojásrántottával baconnel és friss rukkolával, és a házi citromtortával is nehéz mellélőni, a tormás-babos-sonkás szendvics pedig magában is csodaszámba megy. Ha nálad is igazi családtag a négylábú, akkor is megtalálod a számításod, a Saint Cafe ugyanis természetesen kutyabarát hely.

Ha kedveled a kávéházi hangulatot, szereted a jó kávét és a finom reggeliket, akkor semmiképp se hagyd ki a ezt a csodálatos helyet a Szent István téren, az Öreg Hölgy szomszédságában!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb