Közélet

Óriási az érdeklődés az SZTE képzései iránt – interjú Rovó Lászlóval és Fendler Judittal

Ahogyan azt csütörtök este hírül adtuk, a 2020/21-es tanévben is óriási az érdeklődés az Szegedi Tudományegyetem képzései iránt, az intézmény idén a harmadik legnépszerűbb lett a listán. Több, mint 8000-en kezdhetik meg szeptemberben felsőoktatási tanulmányaikat a Napfény Városában. A felvételt nyert hallgatók száma 5906, a pótfelvételi után ez azonban szinte biztos, hogy sokkal több lesz, ismertette Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora a minap, akit a sajtótájékoztatót követően Fendler Judittal együtt kaptunk el egy-két gondolat erejéig.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

„A Szegedi Tudományegyetemen kialakított oktatási rendszer maximálisan fel van készülve a közel 8 ezer új hallgató befogadására, sőt, az, hogy ekkora az érdeklődés az intézményünk által biztosított képzések iránt egyértelmű, hiszen azok az irányok és utak, amelyekre az elmúlt években léptünk sikeresnek bizonyultak ezáltal pedig olyan képzéseket tudtunk indítani, amelyek már az első pillanatban nagy érdeklődésre tartottak és tartanak mind a mai napig számot. Ezt bizonyítják a 2020-as felvételi adatai is. Ezek a képzések hosszútávon fenntarthatóak, az egyetem azonban flexibilis módon azon dolgozik, hogy azonnal reagálni tudjon, ha az igények változnak.” – mondta el a Szeged365.hu-nak Prof. Dr. Rovó László rektor.

Kiemelte: a Szegedi Tudományegyetem a nemzetközi rangsorok által is bizonyítottan meghatározó szereplője az ország felsőoktatásának. Az elmúlt száz évben Szegeden egységes egyetemi struktúra jött létre, ami alkalmas a továbblépésre és az erősebb nemzetközi szerepvállalásra is. Elmondta, hogy az ezzel kapcsolatosan rájuk háruló feladatok óriási felelősséggel járnak, de igyekeznek ismételten sikeresen helyt állni azok teljesítésében.

Ezt követően Fendler Judit kancellár a Szeged365.hu-nak ismertette az első és legfontosabb tudnivalókat a 2020/21-es tanév kapcsán.

„A legfontosabb tudnivaló és változás is egyben az, hogy alapvetően fel vagyunk készülve az előttünk álló időszakra és arra, hogy az oktatást egyik pillanatról a másikra átalakítsuk az éppen aktuális járványhelyzethez megfelelően. Ez azt jelenti, hogy szeptemberben normál oktatási rendben kezdődik meg a tanév a Szegedi Tudományegyetemen, de a struktúrán, ha kell azonnal változtatni tudunk. Célunk pedig továbbra is az, hogy úgy a magyar, mint a külföldi hallgatók száma egyre nagyobb és nagyobb legyen.” – hangsúlyozta a kancellár.

Örömét fejezte ki abban, hogy az SZTE stabilan a harmadik legnagyobb hallgatói létszámú felsőoktatási intézmény az országban, emellett pedig hangsúlyozta, hogy az intézménynek a következő tanévben is fontos feladatai lesznek a gazdaságfejlesztésben, a gazdaságélénkítésben, a befektetésösztönzésben és az ipari park kialakításában is.

Arról, hogy 2020-ban melyek voltak a legnépszerűbb szakok az SZTE-n és, hogy melyikre, mekkora pontszámmal lehetett bejutni részletesen alább számoltunk be:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb