Mindenmás

A hétvége sem telt unalmasan a megyei tűzoltók számára

A hétvége sem telt unalmasan a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem munkatársai számára. Több tűzesethez és műszaki mentéshez is riasztották őket.

  • Pénteken délután Szatymazon a Kukovecz Nana utcában kisteherautó motortere gyulladt ki. A tüzet a szegedi hivatásos- és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral oltották el, személyi sérülés nem történt.
  • Ugyanezen a napon Szentes közelében, a 451. számú út 33. kilométerszelvénye közelében összehordott széna égett. A tüzet a szentesi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el.
  • Szombaton Domaszék közelében az 55. számú főút 8. kilométerszelvényében két személygépjármű ütközött. A gépjárműveket a szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították, a műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben.
  • Ezt követően a délutáni órákban megyénk felett átvonult zivatar miatt a tűzoltók összesen 7 esetben vonultak ki szivattyúzási munkálatok elvégzésére. Egy mórahalmi hotel udvarán gyűlt össze nagy mennyiségű csapadékvíz. A vizet a mórahalmi önkéntes tűzoltók búvárszivattyú és kézi szerszámok segítségével távolították el. Nem sokkal ezután egy mórahalmi lakóház udvaráról kellett a helyi önkénteseknek kiszivattyúzni az összegyűlt esővizet, a Tömörkény utcában.
  • Az esti órákban Makó közelében a 4415. számú út 22. kilométerszelvényében személygépjármű árokba hajtott. A makói hivatásos tűzoltók a gépjárműből öt személyt feszítő-vágó berendezés segítségével és emelőpárna használatával emeltek ki a gépkocsiból, a gépjárművet áramtalanították. A műszaki mentés ideje alatt teljes útzár volt érvényben, a balesetben egy személy elhunyt.
  • Majd késő este Szegeden a Temesvári körúton egy gépjármű fának ütközött. A szegedi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.
  • Vasárnap pedig a megyénk felett átvonult zivatar miatt a megye tűzoltói összesen 5 esetben vonultak ki leszakadt ágak, kidőlt fák eltávolítására.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem Igazgatósága

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb