Kikapcs

Jöhet Szeged 10 legvagányabb látványossága? Összekaptuk a listát, íme!

A Tripadvisor nem csak a Napfény Városának 10 legjobb éttermét, hanem a legvagányabb látnivalóit is rendre összefésüli. Mi pedig most megmutatjuk az általuk felállított sorrendet, sőt, lehetőséget kínálunk arra, hogy kiegészítsd azt!

Szeged a Dél-Alföld azon városa, ahol a jókedv és az élet iránti szeretet az év minden szakaszában garantált. Látnivalók tömkelege, számtalan kikapcsolódási lehetőség, klassz éttermek és kocsmák na meg a csodás Tisza-part szuper feltöltődési lehetőséget biztosít nem csak a turisták és a külföldi hallgatók számára, hanem nekünk, Szegeden élőknek is arra, hogy a mindennapjaink élménydúsabbá váljanak. Íme hát a sorrend:

TRIPADVISOR NO.1: VADASPARK

Az első helyet a Vadaspark nyerte meg magának, no nem véletlen, hiszen az állatkert kicsiknek és nagyoknak egyaránt érdekes lehet, a folyton bővülő állatállomány pedig csak színesíti a meglévő látnivalókat!

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Legutóbbi ottjártunkkor az állatok etetését kaphattuk lencsevégre:

TRIPADVISOR NO.2: DÓM LÁTOGATÓKÖZPONT

A második helyen a Dóm Látogatóközpont végzett, ami a Dóm téren, a templom alatt helyezkedik el és a legfontosabb infókkal igyekszik ellátni az érdeklődőket. A benne található art shop és a könyvesbolt mellett pedig még egy zarándok büfé is várja a felfrissülni vágyókat.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

TRIPADVISOR NO.3: DÓM TÉR

A harmadik helyen a 90 éves Dóm tér állt, ezt talán senkinek sem kell bemutatni. A város egyik legikonikusabb helye ugyanis rendszerint az év minden szakaszában több eseménynek is otthont ad.

TRIPADVISOR NO.4: SZEGEDI ÚJ ZSINAGÓGA

Negyedik a listán a Szegedi Új Zsinagóga, ami Magyarország második, a világon szintén a negyedik legnagyobb zsinagóga. Szeged egyik legfontosabb műemlékében kiváló akusztikájának és 1340 ülőhelyének köszönhetően rendszeresen komoly- és könnyűzenei koncerteket is tartanak.

otó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

TRIPADVISOR NO.5: NAPFÉNYFÜRDŐ AQUAPOLIS SZEGED

Az ötödik a Napfényfürdő Aquapolis lett, ami Szeged legnagyobb fürdőhelye és ahol több tucat szolgáltatást biztosítanak az odalátogatóknak a kikapcsolódásra. A felnőtt és gyermek medencék és szaunák különböző, relaxációt elősegítő masszázsok is igénybe vehetők.

Néhány napja egy egész galériát osztottunk meg a térség legkiválóbb fürdőiről, ahol természetesen a Napfényfürdő állt az első helyen.

TRIPADVISOR NO.6: KÁRÁSZ UTCA

Hatodik helyen végzett a Kárász utca, pedig kétségtelenül ez az a hely, ahol mindig pezseg az élet. Jókedv, napsütés, finom kávék, jó kis fröccsök, baráti beszélgetések és összeröffenések, finom ételek és, ami a legfontosabb: több tucat mosolygós arc és egy halom életszeretet.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

TRIPADVISOR NO.7: FÜVÉSZKERT

Hetedik helyre a szegedi Füvészkert sorolták be. Itt aztán mindig mesés természetbeli élménnyel gazdagodhat az ember. Zöldellő fák, virágzó növények, kellemes levegő, nyugodt hangulat ez várja az odalátogatókat.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

TRIPADVISOR NO.8: ANNA FÜRDŐ

Az Anna Fürdő nyolcadikként nem csak egy élményfürdőként, hanem gyógyfürdőként is funkcionál. Az idősebbek körében közkedvelt, medencékben és egészségügyi szolgáltatásokban gazdag hely Szeged központjában kapott otthont.

TRIPADVISOR NO.9: SZÉCHÉNYI TÉR

Kilencedik lett Szeged központi helye, ahol mindig akad legalább egy ismerős arc, ez a tér ad otthont a Városházának, ahol a várossal kapcsolatos legfontosabb döntéseket hozzák, de akad egy pékség, posta, étterem és még szórakozóhely is környéken, nem utolsó sorban pedig a tömegközlekedési eszközeink nagy része is meg-meg áll.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

TRIPADVISOR NO.10: HAUNTED HOUSE

Tizedik lett az újszegedi szabadulószoba, ami tele van kihívásokkal, izgalmakkal, történetekkel és brutál jó játékokkal. A szórakozni vágyóknak az élmény mindenképp garantált.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb