Közélet

Igen is lehet szegedi a Nők Magyarországért-díj nyertese!

Akár szegedi is lehet a Nők Magyarországért-díj nyertese! Ahogyan arról a múlt héten beszámoltunk meghosszabbították a jelölés határidejét, így július 31-ig nevezhetnek azok a magyar nők, akik a koronavírus-járvány idején kiemelkedően helyt álltak és saját teendőik mellett maximálisan odafigyeltek a környezetükben élőkre is. A versenyt Novák Katalin, a Nők Magyarországért Klub alapító elnöke hirdette meg.

A megmérettetésre négy kategóriában kerül sor.

  • egészségügy
  • oktatás
  • szociális területek
  • egyéb

Ezen területeken lehet jelölni azokat a magyar nőket, akik a nehéz helyzetben saját teendőik mellett a környezetükben élőkre is odafigyeltek. Az 5-5 millió forintos fődíjjal járó elismerésre hétköznapi, a többségnek észrevétlen emberek jelölését várják.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Novák Katalin ismertette: a jelöléskor röviden le kell írni, miért méltó a jelölt az elismerésre, és a jelölőn kívül két ajánló is kell. A jelölés lezárása után egy szakértői bizottság előszűrést végez, és a klub tagjai is javaslatot tesznek, de a nyertest közönségszavazással döntik el. Ez pedig azt jelenti, hogy akár szegedi is lehet a a Nők Magyarországért-díj nyertese!

Ehhez pedig csak arra van szükség, hogy megjelöld azt a szegedi ismerősöd (vagy akár önmagad) aki megfelel a kritériumoknak.

  • először is írd le röviden, hogy miért épp őt (vagy magadat) tartod a megfelelő nőnek erre a díjra
  • kérj be mellé két ajánlót, végül pedig add le a jelölést

Nevezés részletei és módja IDE kattintva.

Novák Katalinnal hosszabban nemrég a Szegedi Sikersztorikban beszélgettünk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb