KözéletSzegedi Arcok

Frissítve: többszáz milliós ÁFA-csalás gyanújával vette őrizetbe a NAV Joób Mártont, Szeged MSZP-s önkormányzati képviselőjét

Több százmilliós ÁFA-csalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Márton szegedi MSZP-s önkormányzati képviselőt, Botka László bizalmasát – értesült megbízható forrásból az Origo.

Frissítve: az ügyben időközben megszólalt a szegedi önkormányzat és a helyi Fidesz is.

Joób Márton, a szegedi önkormányzat család- szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnoka iránt már hosszabb ideje nyomozott az adóhivatal a lap értesülései szerint.

Forrás: MSZP.hu

A korábban háromszoros kenu világbajnokként és olimpiai hetedikként is megismert szegedi képviselő letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság – írja az Origo.hu.

FRISSÍTVE: BEFUTOTT AZ ÖNKORMÁNYZAT KÖZLEMÉNYE

Az esti órákban megjelent a Szegedi Önkormányzat közleménye is, akik röviden ennyit írtak:

„Megdöbbenve értesültünk Joób Márton ügyéről, amiről semmilyen ismeretünk nem volt, és amelynek semmi köze nincs képviselői munkájához. Reméljük, hogy a vállalkozói tevékenységével kapcsolatos hír nem igaz, és tisztázza magát a vádak alól.

Szeged Megyei Jogú Város önkormányzata”

Az ügyben megkerestük a NAV Bűnügyi Főosztályát és Joób Mártont is (a képviselő telefonja egész kedd este és szerda reggel ki volt kapcsolva), amint friss infó érkezik, jövünk vele!

FRISSÍTVE 2.: MEGÉRKEZETT A NAV VÁLASZA

“Folyamatban lévő ügyről a NAV nem hozhat nyilvánosságra információkat” – írta megkeresésünkre Barnáné Horváth Melinda, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. Az Origo.hu és az MTI ugyanezt a választ kapta, jelenleg tehát egy valami biztos: az ügy folyamatban van.

FRISSÍTVE 3.: KÖZLEMÉNYT ADOTT KI A SZEGEDI FIDESZ

A szegedi Fidesz szerda délelőtt az alábbi közleményt juttatta el hozzánk:

A Szegedi Fidesz döbbenten értesült arról, hogy tegnap ÁFA-csalás  gyanújával őrizetbe vette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Joób  Mártont, Botka László bizalmasát, a szegedi önkormányzat család-,  szociálpolitikai és sportért felelős tanácsnokát, MSZP-s önkormányzati  képviselőt.

Sajtóértesülések szerint hosszabb nyomozás eredményeként több  százmilliós ÁFA-csalás gyanújával őrizetbe vette a NAV Joób Márton  MSZP-s önkormányzati képviselőt. Ha a hatóság által megfogalmazott  vádak beigazolódnak, úgy Botka László bizalmasának nincs keresnivalója  a szegedi közéletben.

Szegedi Fidesz

Az ügyben többször kerestük Joób Mártont is, a képviselő telefonja egész kedd este és szerda délelőtt ki volt kapcsolva. Amint friss infó érkezik, jövünk vele!

Szerzők: Pósa Tamara (hír), Kisházi Sándor (frissítések)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb