SportSzegedi Arcok

Birkás Balázs megméretteti magát az 52. Kékszalagon, villáminterjú a szegedi kajakozóval

Birkás Balázs világ-, és Európa-bajnok kajakozó úgy döntött: 2020-ban megméretteti magát az 52. Kékszalagon. A szegedi sportoló két éve vált a vitorlázás szerelmesévé, amelynek mesterségét Kipper Gyuri bácsitól sajátította el. Elmondása szerint a magyar tenger legnagyobb ünnepén természetesen csak szórakozásból, élmény és tapasztalatgyűjtésből vesz részt. A kajakozó a Szeged365.hu-nak egy villáminterjúban mesélt az elmúlt időszakról, a jövőbeli tervekről és célokról, valamint az új hobbijairól is.

A KÉKSZALAGRÓL

A versenynek immár több, mint öt évtizede a Balaton ad otthont, az ünnepélyes eseményt pedig a Magyar Vitorlás Szövetség szervezi. A megmérettetés egyesíti annak legnemesebb hagyományait, és versenylehetőséget nyújt a legmodernebb technológiával felszerelt hajóknak. Résztvevői egyszerre küzdenek meg az ellenfelekkel és az elemek kihívásaival. A verseny két napon át egyszerre teszi próbára a vitorlázni tudást, a kitartást és az akaraterőt, a szegedi kajakost pedig pont ez az, ami vonzza.

Fotó: origo.hu

BIRKÁS BALÁZS VS KORONAVÍRUS

A koronavírus-járvány természetesen Birkás Balázs pályafutására is hatást gyakorolt. A sportoló mindennapjait azonban pozitív irányba tolta a pandémia. A kajakosnak ugyanis sokkal több szabad ideje jutott a pihenésre és a hobbijaira. Így született meg az ötlet, hogy részt vesz az 52. Kékszalagon, amelynek egy célja van: a jó szórakozás, a kikapcsolódás és az élményszerzés, egy kellemes baráti társaságban.

Fotó: Birkás Balázs hivatalos Instagram oldala

HA MÁR VERSENY

És, ha már verseny; Birkás Balázs az elmúlt időszakban természetesen a kajakozásra is ugyanolyan nagy hangsúlyt fektetett, mint a vitorlázásra és a motorozásra. Kitartóan, ám egy kicsit lazábban és könnyedebben edzett. Napjait azonban most újra, a kemény gyakorlás jellemzi. A kajak klasszis előtt ugyanis több lehetséges verseny is áll.

Legközelebb augusztus közepén száll vízre. Először a Magyar Bajnokságon, ezt követően egy moszkvai versenyen, majd a szegedi Világkupán illetve egy Európa-Bajnokságon is láthatják a szurkolók, persze csak abban az esetben, ha mindezt a koronavírus-járvány is engedi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb