Közélet

Napi összefoglaló: ipari hűtőház épül a dorozsmai nagybanin, tovább nőtt a fertőzöttek száma a megyében, mi lesz veletek szegedi fesztiválok?

Milliárdokból épül ipari hűtőház Dorozsmán, tovább nőtt az elmúlt 24 órában a megyei aktív fertőzöttek száma, megkezdik a felkészülést a Mol-Pick Szeged játékosai és végül mi lesz veletek szegedi fesztiválok?

IPARI HŰTŐHÁZ ÉPÜL A DOROZSMAI NAGYBANIN

Több mint húszmilliárd forintos beruházássorozat indul Szeged térségében, amelyből öntözés- és infrastruktúrafejlesztés is megvalósul – jelentette be Nagy István kedden a szegedi nagybani piacon.

TOVÁBB NŐTT AZ AKTÍV FERTŐZÖTTEK SZÁMA A MEGYÉBEN

8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4456 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3331-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 529 fő. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

A KÉTSZERES OSCAR-DÍJAS SZÍNÉSZNŐ IS SEGÍT A SZÉKELY ALÁÍRÁSGYŰJTÉSBEN

Nem várt helyről kaphat segítséget a székely petíció. A nemzeti régiók védelme érdekében indított európai polgári kezdeményezésbe szeretnék bevonni Renée Zellwegert is, aki anyai ágon számi kisebbségű.

HOLNAP ELDŐLHET A SZEGEDI FESZTIVÁLOK SORSA

Sőt, hogy egészen pontosak legyünk: szerdán, tehát holnap dőlhet el a SZIN, a Bortér, a Deja Vu Fesztivál, a Chili Weekend és a Tiszai Nemzetközi Halfesztivál sorsa. Gulyás Gergely két hete úgy nyilatkozott, a július 29-i kormányülésen döntenek arról, mi legyen az 500 főnél nagyobb zenés-táncos rendezvények sorsa Magyarországon (és így Szegeden is). Ha tartják a beígért menetrendet, szerdán dönthetnek, a csütörtöki kormányinfón pedig jöhet a bejelentés…

ÖT EDZŐMECCSET JÁTSZIK A FELKÉSZÜLÉSI IDŐ ALATT A MOL-PICK SZEGED

Öt edzőmeccset játszik a felkészülési idő alatt a Mol-Pick Szeged. A fiúk szerdán edzőtáborba mennek Szombathelyre, ahol augusztus hétig folyik majd a gyakorlatozás. Az edzőmeccsekre pedig ezt követően a következő sorrendben kerül sor:

TÖBB, MINT 200 EZER FORINT EGY ALBÉRLETÉRT SZEGEDEN?

Ahogyan azt július 23-án részletesen megírtuk, szeptemberben közel 8000-en kezdik majd meg az új tanévet a Szegedi Tudományegyetemen. Mint az a ponthatárok kihirdetése után kiderült, a felvételt nyert hallgatók száma az idei évben 5906 fő, ám a pótfelvételi után ez a szám szinte biztos, hogy sokkal több lesz, mi pedig utána jártunk, hogy hogyan hat majd mindez a szegedi albérletpiacra. Ehhez Makra-Vizi Renáta, ingatlanszakértőt hívtuk segítségül.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb