Mindenmás

Napi pakk, kedd: meleg napok jönnek, ideiglenesen engedélyezték a légi szúnyogirtást, ma van Garfield szülinapja

Mindenképp vigyél magaddal innivalót és a délutáni csúcsban ne sétáltasd a kis kedvencedet: mondjuk, mi mindenre kell figyelned kedden! Térj észhez ma reggel is a Szeged365-tel!

MA ÜNNEPLIK NÉVNAPJUKAT

Szabolcs, Ada, Adelina, Beatrix, Botond, Győző, Ince, Irén, Leó, Nauzika, Salamon, Szeréna, Viktor – Nagyon boldog névnapot kíván nektek a Szeged365!

EZEN A NAPON SZÜLETTEK

  • 131 éve megszületett Nyírő József erdélyi magyar író. 1912-ben Nagyszebenben katolikus pappá szentelték. 1919-ig mint plébános tevékenykedett, majd kilépett a papi rendből és írással foglalkozott. Nyírő olyan művek megírása után vált ismertté, mint a Madéfalvi veszedelem, az Uz Bence, az Isten igájában és a Jézusfaragó ember.
  • 101 éve született Bálint György, azaz Bálint Gazda magyar kertészmérnök, volt országgyűlési képviselő, a mezőgazdasági tudományok kandidátusa, az ország kertésze. Idén júniusban hunyt el, akkor így emlékezett meg róla a Szeged365:
  • 78 éves Somogyi Győző, Kossuth-díjas grafikus, festő, aki történelmi építészetet és viseleteket rajzol.
  • Ma ünnepli 74. születésnapját Jim Davis amerikai képregényrajzoló, aki saját nagyapjáról mintázva alkotta meg Garfieldet. A Garfield főhősei nem pusztán csak kitalált alakok, Garfield gazdájának, Jon Arbuckle-nek szülei Jim Davishez hasonlóan szintén vidéki farmerek. Magát Garfieldot Davis saját nagyapjáról, James A. Garfield Davis-ről nevezte el, aki jellemében, sőt testi felépítésében is egyezett Garfielddal.

JELZŐLÁMPÁS CSOMÓPONT ÉPÜL AZ ALGYŐI ÚTON

Érdemes kicsit jobban odafigyelni az Algyői úton, a szakemberek nagyon építkeznek, de egyelőre még komolyabb fennakadást nem okoz a munka. Megírtuk, min szorgoskodnak ennyire:

ÖSSZESZEDTÜK SZEGED 10 LEGNÉPSZERŰBB LÁTVÁNYOSSÁGÁT

Szeged a Dél-Alföld azon városa, ahol a jókedv és az élet iránti szeretet az év minden szakaszában garantált. Látnivalók tömkelege, számtalan kikapcsolódási lehetőség, klassz éttermek és kocsmák na meg a csodás Tisza-part is feldobja a mindennapokat. De mit szeretnek az idelátogatók? Íme hát a Tripadvisor sorrendje:

ÚJABB FRONTON GYÉRÍTIK A SZÚNYOGOKAT

Már nemcsak a vérszívók zümmögnek a fejünk fölött, hanem legádázabb ellenségeik, a szúnyogirtó repülőgépek is.

MEGJÖTT ÉS ITT IS MARAD A NYÁR

Július végére eszébe jutott az időjárásnak, hogyan is illik viselkednie: csapadékmentes dögmeleg jön. Mi szóltunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb