Sport

Exkluzív Mol-Pick Szeged videó: ilyen volt Borut első napja a Kékeknél!

Kíváncsi vagy, milyen volt Borut Mackovsek első napja a Kékeknél? A Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapat egy exkluzív videóval örökítette meg a legjobb pillanatokat, az öltözőben történő pacsizásoktól kezdve a Városi Sportcsarnokban lenyomott edzésig. Köszönjük a videót Süli Robinak, a csapat sajtófőnökének!

A csapat még januárban adta hírül: két éves szerződést kötöttek a szlovén válogatott Borut Mackovsekkel. A 27 éves balátlövő a MOL-PICK SZEGED hetedik szlovén játékosa, szerepelt a Maribor, a Hannover, a Dinamo Minszk, a Montpellier, az Eisenach csapatában, igazolása előtt a Telekom Veszprémben játszott.

Ex-Veszprém játékosból is lehet rendes ember: Borut Mackovsek elkezdte a munkát a kékeknél.

A Mol-Pick Szeged Kézilabdacsapat sajtófőnöke igazolásakor így mutatta be a szlovén klasszist (a pickhandball.hu oldalról idézünk):

“A 27 éves játékos Koperben született, így nem véletlen, hogy hatalmas barátságot ápol csapatunk irányítójával, Dean Bombaccal. A két család többször is együtt szokott nyaralni, gyerekkoruk óta nagy barátok. 1992. szeptember 11-én látta meg a napvilágot, Koperben, a helyi együttesben, az Izolában ismerkedett meg a sportág alapjaival. Celjében lett profi játékos. Szerepelt a Maribor, a Hannover, a Dinamo Minszk, a Montpellier, az Eisenach csapatában. Jelenleg a Telekom Veszprém együttesének tagja.

Itt még az RK Celje színeiben…

Eddig 9 Bajnokok Ligája szezont húzott le, 2009-ben mutatkozott be az európai topligában. Összesen 243 gólt szerzett a BL-ben. A KEK-ben és az EHF-kupa sorozatban két-két idényben szerepelt. Jelenleg hazája válogatottjával az Európa-bajnokságon szerepel, eddig 85-ször lépett pályára a a szlovén nemzeti együttesben, 184-szer talált a kapuba. Luka Zvizej, Dean Bombac, Matej Gaber, Mario Sostaric, Urh Kastelic és Nik Henigman után Borut Mackovsek lesz csapatunk hetedik szlovén légiósa.”

Borut Mackovsek névjegye

Születési idő: 1992. szeptember 11.

Születési helye: Koper

Állampolgársága: szlovén

Magassága: 203 centiméter

Posztja: balátlövő

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb