Szegedi Arcok

Chicago, Szegeden: 4 nap alatt kétszer rabolták ki a Jalapeno Bárt (exkluzív interjú a tulajdonossal)

Kétszer egymást követően rabolták ki 4 nap leforgása alatt a szegedi Jalapeno Bárt, kedden az ott dolgozó pultos egyik ismerőse, szombaton pedig egy azóta már el is csípett tettes szemelte ki magának a csípős ízeiről ismert szegedi streetfood éttermet. Exkluzív Szeged365 interjú következik Bagi István tulajdonossal.

A HIVATALOS, RENDŐRSÉGI SZTORI

A sztori (mifelénk) itt kezdődött: ma reggel rendőrségi forrásból adtunk hírt arról, hogy szombaton egy szegedi, belvárosi étterembe tört be egy férfi, akit azóta már el is csípett a hatóság. Ahogy kikerült a cikkünk, már csippant is a Messenger-ünk: Bagi Pisti volt az, a szegedi Jalapeno Bár közismert tulajdonosa, mint írta: “gyerekek, ez velünk történt…” Naná, hogy felhívtuk egy kiadós interjúra.

AZ ÉRZÉS, AMIKOR 4 NAP ALATT KÉTSZER RABOLNAK KI: EXKLUZÍV INTERJÚ A TULAJDONOSSAL

Következzen a teljes sztori, a tulajdonos szavaival. “Elég pörgős volt a hét, kedden indítottunk egy bolti lopással. Két fiatalember jött be az étterembe fényes nappal, a felszolgáló kolléga ismerősei. Az egyikőjük elvonta a kolléga figyelmét, a másik fogta és kiemelte a bevételes pénztárcát a pultból. Az esetről kamerafelvétel készült, ezt másnap bemutattuk a rendőröknek, akik tip-top, profi módon kezelték az ügyet, már indult is a nyomozás” – mesélte Bagi István tulajdonos.

Bagi István, tulajdonos: “nem volt egy Olasz Meló kaliberű rablás, de a jelenlegi helyzetben ez is fájt, a vendéglátásban most minden forintnak megvan a helye.”

A második eset szombat késő este történt, a szomszédjuk, a Kék Elefánt Kávézó vezetője írt rá Pistire Messenger-en, feltéve a nem éppen megnyugtató kérdést: “Szia, normális az, hogy zárás után még tárva-nyitva van a bejárati ajtótok?” Másnap reggel már rutinból érkeztek a helyszínre a Szegedi Rendőrkapitányság kollégái, ahogy a Jalapeno tulaja fogalmazott, tiszta “NCIS Csongrád-Csanád” volt a hangulat, nyomozókutyákkal, ujjlenyomat-vételekkel és roppant profi hozzáállással (ez itt nem az újságírói irónia helye, tényleg nagyon meg lettek dícsérve a srácok).

“Nem volt egy Olasz Meló kaliberű rablás” – fogalmazott a Jalapeno Bár tulajdonosa, kispályás lopások történtek, a kettő együttes összege valamivel 40.000 Ft felett volt, de kisebb bárként, a jelenlegi, válságos időszakban ez a tétel is fájdalmas volt nekik. “Nem esett jól a dolog, minden forintnak helye van” – magyarázta Bagi István. Arra a kérdésünkre, hogy szerinte drogos vagy alkoholos befolyásoltság alatt álhattak-e az elkövetők, annyit mondott: “nehéz megmondani, hogy drogosok voltak-e vagy csak szimplán happy banda, minden esetben elég mosolygós hangulatban voltak az első alkalommal.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb