Sport

Mindenki hajóba ül, aki számít: rekordszámú nevezés érkezett a szegedi evezős OB-re

A magyar evezős válogatott minden tagja elindul a szerdától vasárnapig tartó országos bajnokságon a szegedi Maty-éren, amelyre rekordszámú 1258 nevezés érkezett 3380 beülővel.

A koronavírus-járvány nemcsak a versenyszezon programját írta át – bár az ob csupán két hetet csúszott -, hanem jelentősen befolyásolta a sportolók felkészülését is. Szerdától vasárnapig Szegeden kiderül, kinek hogy sikerült a megváltozott körülmények között töltött felkészülés.

“Az ob-nak a válogatottak szempontjából nincs tétje, ők azon kizárólag a klubjukért és a saját presztízsük, önbizalmuk megóvásáért küzdenek. Két hét múlva lesz az Eb-válogató, nekik ott kell majd a legjobbnak lenniük. Mivel időben közel vagyunk ahhoz a megmérettetéshez, a válogatottaknak fő versenyszámukban illik nyerniük az ob-n. Különösen azoknak, akik egyébként is a hazai mezőny előtt járnak” – mondta az MTI-nek zierer János szövetségi kapitány.

Az ob-n mind a négy napon rendeznek döntőket, a felnőtteknél ezúttal is 23 számban hirdetnek győztest. A legtöbb nevezés – 15-15 – férfi egypárban és női kettesben érkezett, de a férfi nyolcasoknál is 12 egység jelezte részvételét. Az ob-n a hagyományoknak megfelelően ezúttal is lesznek egyetemi, amatőr, valamint túraversenyek.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb