Mindenmás

Szemléletformáló kampányt indított a szegedi önkormányzat: te mit gondolsz, milyen lesz a Napfény Városa 30 év múlva?

Uniós forrásból új, szemléletformáló kampányt indított a szegedi önkormányzat. A projekt célja a városban élők figyelmének felhívása a környezettudatosabb életmódra. A kezdeményezés célja, – amely egyébként online fut egy weboldalon – nem más, mint, hogy mi, szegediek rádöbbenjünk arra, hogy a város mivé válhat 2050-re, ha nem kezdünk el sokkal tudatosabb életet élni.

A KAMPÁNYRÓL

A felület és az új kezdeményezés létrejöttét Nagy Sándor, alpolgármester ismertette, aki emlékeztetett: nem ez az első, klímavédelemre irányuló fejlesztés a városban. Ilyen például a lakótelepek hőszigetelési programja, amit az éppen zajló geotermális fűtésrendszer kiépítése követ. A felújított bölcsődék, óvodák, iskolák, az intézményekre helyezett napelemek de a kerékpárforgalmi fejlesztések is.

https://www.facebook.com/szegedvision/videos/215154623113250/

A projekt öt helyszínt mutat be az online térben, amelyek már képek formájában is szó, mi szó magukért beszélnek…

A SZAKÉRTŐ VÉLEMÉNYE

Gál Tamás, az SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék egyetemi docense úgy véli még nincs késő cselekedni. Elmondása szerint ugyanis másfél fokos globális hőmérséklet növekedés várható, reményei szerint ez majd csak 2100-ra valósul meg és később már nem emelkedik majd tovább.

SZEMLÉLTETÉS

A weboldallal párhuzamosan egy közösségi felület is létrejött, ahol az alábbi, szemléltető és a jövőbe tekintő (már-már félelmetes) videók kerültek megosztásra, különböző kérdéseket is felvet, ezeket most mi is megmutatjuk neked:

https://www.facebook.com/szegedvision/videos/315467043194211/
https://www.facebook.com/szegedvision/videos/215800186382027/

Szerinted mi lesz ennek a vége?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb