KözéletSzegedi Arcok

Lemondott Joób Márton édesapja, a Hit Gyülekezete szegedi vezetője

“Joób István a napokban a kialakult helyzetre való tekintettel kérte a nyugdíjazását” – nyilatkozta Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Hit Rádióban csütörtökön. Joób István évtizedeken keresztül volt a gyülekezet szegedi vezetője.

NÉMETH SÁNDOR: “SOHA NEM FOGOM LETAGADNI MARCIT”

“Megrázott a hír, de soha nem fogom letagadni Marcit” – reagált a Hit Rádióban Németh Sándor a Joób Mártonról megjelent sajtóhírekre. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze hozzátette: az érintett üzleti ügyeit nem ismeri, az ártatlanság vélelme azonban jelen szakaszban mindenkit megillet. Németh elmondta, nagyon tiszteli és becsüli a Joób családot.

“Joób István a napokban a kialakult helyzetre való tekintettel kérte a nyugdíjazását. Nem azért, mert a fiával kapcsolatban kétségei lennének, hiszen bízik a fia ártatlanságában. Ugyanakkor ez az ügy akkora terhet és megrázkódtatást jelent a család számára, hogy teljes mértékben leköti az energiájukat. Megváltozott az életük, hiszen tizenegy gyermeket nevelnek” – fejtette ki a vezető lelkész, majd hozzá tette: segíteni kell Marci feleségének a gyermekek nevelésében, tanításában, ellátásban. A lemondott lelkész kapcsán kiemelte, hogy nagyon nagy teher van a szülőkön, akik becsületes és tisztességes emberek.

AZ ÉJSZAKA KÖZEPÉN ROHANTÁK LE AZ EX-OLIMPIKONT

Az interjúnak van egy olyan része, melyben a vezető lelkész arról beszél: a 11 gyermekes Joób Mártont hajnalban “rohanták le” a saját házában. “Nagyon sajnálom, hogy ez megtörténhetett. Nem tudom, hogy hibázott-e a Marci, de talán emberségesebb lett volna, ha behívják a hivatalba és úgy veszik őrizetbe, mint hogy hajnalban rohanják le a családjánál” – magyarázta Németh Sándor a Hit Rádióban.

A lelkész higgadtságra intett: “Arra kérek mindenkit, hogy ne legyenek bírók ebben az ügyben, hiszen ez egyáltalán nem keresztény magatartás. Egyelőre nyomozati szakaszban van az eljárás, ítélet még nincs. Várjuk meg a végét, mert volt már rá példa, hogy valakit őrizetbe vettek és felmentették.”

A Németh Sándorral készült teljes interjút IDE kattintva találod.

Forrás: Hit Rádió

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb