Kikapcs

Külvárosi Mozipiknik: szombat esti ízirájderkedés a Fűtőház utcában

Anyáddal élsz? Babettával jársz? Macskád van? Akkor ma este újra kemény lehetsz: a Külvárosi Mozipiknik negyedik felvonásában az Üvegtigrist vetítik ma este a szegedi Fűtőmű utcában. A “vászon” ismét a jó öreg fűtőmű lesz, a dzsembori este 9-kor kezdődik.

EGY BITANG JÓ ÖTLET, NANÁ, HOGY SZEGEDEN

A Külvárosi Mozipiknik annak dacára, hogy lassan már minden bokorban szabadtéri mozit szerveznek Szegeden (a múlt hétvégén a Partfürdőn, vasárnap pedig a lezárt Huszár Mátyás rakparton lesz) egy irtó vagány ötlet: adott egy nem túl szép fűtőház, melyet átpingáltak úgy, hogy egy óriási TV-nek nézzen ki, majd – megfűzve a Belvárosi Mozi csapatát – hétvégente ingyenes, szabadtéri mozivetítéseket tartanak rajta.

Szúnyogok ide vagy oda, eddig az összes alkalom telt házas volt, amihez kellett az is, hogy minden eddigi film telitalálat legyen (az volt):

  • Mamma Mia
  • Ready Player One
  • GRU

Az eddigi vetítéseken ilyen volt a hangulat:

Nomeg ilyen:

ÍZIRÁJDER, ÖCSÉM! ESTE 9-TŐL JÖN AZ ÜVEGTIGRIS

Ma este visszatér Lali, az amerika-mániás büfés, Gaben az autónepper, Róka, a piti csencselő, Cingár, a szaxofonos, Csoki, az infantilis, és Sanyi, a bolond hajléktalan. Rudolf Péter és Kapitány Iván 2001-es vígjátéka örökre beírta magát a magyar filmtörténelembe, egyszerűen nem lehet elégszer megnézni.

A vetítés ma este 21:00 – kor rajtol, az esőnap vasárnap, bár erre, ha minden jól megy nem lesz szükség: kánikulát mondanak az egész hétvégére.

Az igazán jó szórakozáshoz szükség lesz:

  • …pokrócra, párna, horgászszékre vagy bármire, amin kényelmesen mozizol,
  • …rágcsálni és szürcsölni valóra,
  • … nomeg szúnyogirtóra vagy szkafanderre, főleg, ha újra támad a Szúnyogembör!

Apropó, a folytatás:

2020. augusztus 8.: Csinibaba

2020. augusztus 15.: Indiana Jones

2020. augusztus 22.: Kaliforniai álom

Fotók: Németh Norbert, Szabó Dávid – Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb