Gasztro

Fű-Szer-Tár: 25 éve a szegediek egészségéért

Szeged egyik legkiválóbb gyógynövényboltja immár 25 éve szolgálja a Napfény Városában élőket. A belváros szívében elterülő, széles kínálattal rendelkező Fű-szer-Tár vezetője, Dr. Lénárt Katalin vallja: az egészség megtartása a betegségek megelőzésében rejlik. Vállalkozását tehát ezekre az alapokra helyezve egyengeti több, mint két évtizede, óriási sikerrel.

GYÓGYNÖVÉNYEK

Gyógynövénynek nevezzük mindazon növényeket, amelyeknek valamely részét az emberek – a bennük lévő hatóanyagok miatt – a hagyományok vagy az irodalmi adatok alapján gyógyászati célokra használtak vagy használnak. Szűkebb értelemben azokat a növényeket tekintjük gyógynövénynek, amelyek gyógyászati célú felhasználását valamelyik hivatalos forrás engedélyezi – ismertette Dr. Lénárt Katalin, szakértő. Elmondása szerint nagyon fontos, hogy a fogalmakkal tisztában legyünk és, hogy az adott gyógynövények mindig, mindenhol a legmegfelelőbb körülmények között kerüljenek feldolgozásra majd értékesítésre, az emberek egészségét szolgálva. Magyarországon egyébként az 1915-ben alapított Gyógynövénykísérleti Állomás kezdte meg, majd a Gyógynövénykutató Intézet és a Herbária Központ folytatta a vadontermő gyógynövények gyűjtését és termesztését.

FŰ-SZER-TÁR

A Fű-Szer-Tár 25 éve szolgálja a szegedieket. Dr. Lénárt Katalin, üzletvezető elmondása szerint az elmúlt években rendkívül nagy mértékben változtak a vásárlói igények, amelyhez az üzlet igyekezett dinamikusan és gyorsan alkalmazkodni. Míg az alapítás első néhány évében ténylegesen a gyógynövények beszerzéséért folyt a harc, addig ma már sokkal inkább a vitaminok és az immunerősítőkre orientálódik a kereslet. Ez pedig azt jelenti, hogy a Fű-Szer-Tár polcait ellepő termékek immár több tucat, különböző problémára nyújtanak segítséget. A portéka legfontosabb elemei között azonban természetesen még mindig a gyógynövény tartalmú kapszulák és vitaminok kapnak helyet, amelyek nagyon egyedi, pikáns fűszerekkel és olajokkal, cukormentes édességekkel illetve a legsokszínűbb diéták ideje alatt fogyasztott, élelmiszerekkel párosultak.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

AZ EGÉSZSÉG MEGTARTÁSA A BETEGSÉG MEGELŐZÉSÉBEN REJLIK

A szakértő vallja: az egészség megtartása a betegség megelőzésében rejlik. Ez pedig azt jelenti, hogy jobb időben és folyamatosan felszerelnünk magunkat a legfontosabb vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Emellett érdemes helyesen és egészségesen táplálkoznunk, mozgásban gazdag életvitelt folytatnunk, mert akkor a szép és illatos gyógynövényekből készült kapszulákat, folyadékokat, italokat és ételeket csak és kizárólag szervezetünk tovább erősítése céljából kell fogyasztanunk. A Fű-Szer-Tár ebben is segít, méghozzá minden vásárlót személyre szabott tanácsadással lát el. A sikert pedig a visszajáró vevők sokasága bizonyítja.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

KORONAVÍRUS KONTRA BIZALOM

A belvárosi gyógynövénybolt a koronavírus idején is helyt állt. Dr. Lénárt Katalin portékáival mindvégig, zavartalanul képes volt ellátni a szegedieket, úgy, hogy közben a már meglévő, stabil lábakon álló bizalom, még erősebbé vált közte és a vevők között. A Fű-Szer-Tár megálmodója és vezetője nem csak tanácsod ad és kiszolgál, hanem meg is hallgat. Meghallgatja az emberek mindenféle ügyes-bajos gondját, félelmét, fájdalmát és tudásának legmagasabb szakértelmével segít nekik azok megoldásában.

Elérhetőség:

  • Cím: 6722 Szeged, Gogol utca 1
  • Telefonszám: 06 62 329 677

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb