Gasztro

Gasztro365: DJ Lennard házhoz viszi az igazi magyar halászlé titkát, a szegedi lemezlovas ezúttal az Algyői Halászcsárdában kevert

DJ Lennard házhoz viszi az igazi magyar halászlé titkát, a szegedi lemezlovas ezúttal az Algyői Halászcsárdában kevert! A Gasztro365 ezen a héten ugyanis a Tisza-híd szegedi lábánál elfekvő, ikonikus halászcsárdában forgott, ahol az egyik legismertebb, szegedi lemezlovassal jártunk utána annak, hogy mi titka a magyarok kedvencének: a halászlének. Kiderült, mi pedig most megmutatjuk neked!

Reméljük a tegnapi beharangozást követően összekaptad a hozzávalókat!? Jön a mese piros, omlós húsú hallé:

SZEGEDI HALÁSZLÉ AZ ALGYŐI HALÁSZCSÁRDÁBÓL

Hozzávalók:

  • ponty
  • bors
  • zsír
  • pirospaprika
  • erős paprika
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Az Algyői Halászcsárda igen komoly múltra tekint vissza. Barta Laci bácsi csárdagazda 4 fővel indította el a csárda működését 1989-ben. Szerinte mindenki Marika néni szoknyájából bújt ki náluk, (Marika néni a csárda első szakácsnője) ennek köszönhető, hogy a négy fővel indult csárda, mára már közel 40 fővel szolgálja nem csak a szegedi, hanem bizony az ország minden részéről oda látogatókat, és mutatja meg, milyen is az igazi szegedi halászlé. Laci bácsi egyszer megkérdezte Marika nénit mi az igazán jó halászlé titka, amire csak annyi választ kapott: “kell bele ez is, az is, ebből is egy kicsit és akkor “lösz” igazán jó”.

Harsányi Attila több, mint húsz éve erősíti a csárda csapatát, az ő kezei közül kerül ki nap, mint nap a mennyei halászlé és az étlapon szereplő, sok-sok egyéb finomság is.

Ő az, aki karácsonykor is azon dolgozik a kollégákkal együtt azon, hogy a kígyózó sor tagjai közül mindenki, mennyei halászlét vihessen haza.

Dj Lennard imádja a jó magyar egytálételt, azzal, hogy végre megtudta tulajdonképpen, hogyan is készül az igazi szegedi halászlé a lemezlovasnak egy nagy vágya vált valóra. Csináld utána!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb