Kikapcs

Gasztro365: Dj Lennard ezúttal az Algyői Halászcsárdában kever, mutatjuk mi az igazi magyar halászlé titka

Dj Lennard ezúttal az Algyői Halászcsárdában kever! A Gasztro365 ugyanis ezen a héten az algyői Tisza-híd szegedi lábánál elfekvő, ikonikus halászcsárdába lopta be magát, ahol az egyik legismertebb, szegedi lemezlovassal jártunk utána annak, hogy mi titka a magyarok kedvencének: a halászlének. Készülj, mert a meseszép piros, omlós húsú hallé receptjét vasárnap 10:00-kor mi magunk visszük házhoz.

Addig pedig ne felejtsd el összekapni a hozzávalókat:

  • víz
  • hagyma
  • pirospaprika
  • hal
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A térség leghíresebb étterme immár 15 évtizede mozog a pályán. A siker titka a vendéglő zászlóshajójában, a pontyhalászlében rejlik.

Az Algyői Halászcsárda a 47-es fő közlekedési út mellett, Szeged és Hódmezővásárhely között található, mindkét várostól nagyjából 10 km-es távolságra, az algyői Tisza-híd szegedi lábánál. Az épület maga már a két világháború között is halászcsárdaként üzemelt. A jelenlegi vezetője, Barta László csárdagazda 15 éve vezeti a messze földön híres éttermet, ahová Szegedtől Debrecenig sokfelől érkeznek visszatérő vendégei, akik nem tudják elfelejteni a kitűnő algyői halászlé ízét. A hagyományos tiszai halételek a csárda vezető ízei. A filézett pontyhalászlé mellett, amely egyébként a vendéglő zászlóshajója, főznek vegyes, korhely és harcsahallét is. Slágerételeik a filézett pontypaprikás túrós csuszával, a fokhagymás “szögedi” sült hal és a haltepertő. Az étlapon található ezen kívül harcsából, süllőből, kecsegéből és pisztrángból készült étel is. Barta László tapasztalt vendéglátósként rendszerint gondol azokra is, akik nem szeretik a halat, ezért sertésből, borjúból, bélszínből, libamájból, pulykamellből készülő fogások is szerepelnek az étlapon. sőt Algyőn a vegetáriánusok sem maradnak éhen.

A Gasztro365-ben ezen a hétvégén minderről a szegediek nagy kedvence DJ Lennard gondoskodik! Ne feledd, holnap 10:00!

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb