Közélet

Gulyás Gergely szerint jelenleg Magyarországon stagnál a fertőzöttek száma

Gulyás Gergely szerint jelenleg Magyarországon 500-600 fő körül stagnál a fertőzöttek száma, ami a nemrégiben bevezetett intézkedéseknek köszönhető – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

STAGNÁL A FERTŐZÖTTEK SZÁMA

A tárcavezető elmondta, a néhány hete bevezetett intézkedések, mint például a határon belépők szigorúbb ellenőrzése vagy a külföldi országok kategóriákba sorolása, helyesek és beváltak. Emlékeztetett, hogy a kormány heti rendszerességgel dönt – az Operatív Törzs javaslata alapján – az esetleges módosításokról, így a külföldi országok besorolásának megváltoztatásáról is. “De most úgy láttuk, hogy ha nem hozza be senki külföldről a vírust, akkor Magyarországon a jelenlegi szabályok fenntartása mellett – amelyek beváltak – a fertőzésszám megmaradhat az európai összehasonlításban is alacsonynak mondható szinten” – fogalmazott Gulyás Gergely.

Fotó: koronavirus.gov.hu

5,3 MILLIÁRD FORINT A ZENEIPARNAK

5,3 milliárd forintot különített el a kormány, hogy segítse a zeneiparban dolgozókat, akiket nehezen érint a fesztiválszezon elmaradása. Hozzátette, a kormány megérti ezeknek az embereknek a csalódottságát, de most a biztonság és az emberi élet védelme a legfontosabb. A támogatás pontos részleteit hamarosan nyilvánosságra hozza a Magyar Turisztikai Ügynökség – tájékoztatott a miniszter.

Fotó: SZIN hivatalos Facebook oldala

FOGLALKOZTATÁSI ADATOK

 A foglalkoztatási adatokról szólva közölte, úgy tűnik, hogy a magyar gazdaság kellően erős ahhoz, hogy a kormány állja azt az ígéretét, ahány munkahelyet megszüntet a vírus, annyit teremtenek újra. Hozzátette, a tavaly júniusi adatokkal összehasonlítva most 38 ezerrel dolgoznak kevesebben, de még így is több embernek van munkája, mint amennyinek idén januárban volt. “Tehát nagyon reméljük, hogy még nyáron a foglalkoztatottság szintje visszaállhat az egy évvel ezelőtti foglalkoztatottsági szintre” – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve: a tavalyi szint egyébként rekordnak számított, hiszen akkor 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb