Kikapcs

Külvárosi Mozipiknik: Csinibaba villog hétvégén a Fűtőmű utcában

A hét hetes programsorozat ötödik állomásán egy újabb magyar filmnek ad otthont a szegedi Fűtőmű utca. Ezúttal a Csinibaba villog majd a “vásznon”. A különleges moziélményre a szabad ég alatt most is a Szegedi Távfűtő Kft., a Mondolo Egyesület és a Belvárosi Mozi jóvoltából kerül sor.

A FILMRŐL

A Csinibaba egy 1996-ban készült, 1997-ben bemutatott magyar film, amelyet Tímár Péter írt és rendezett, Márton Gyula,  Bambi szalmaszállal című novellájából. A főszerepekben Gálvölgyi János, Reviczky Gábor és Andorai Péter láthatóak. Műfaját tekintve zenés filmvígjáték. A cselekmény középpontjában a KISZ által meghirdetett Ki mit tud? áll. Attila a főszereplő, úgy gondolja, hogy együttest alapít a barátaival, hogy kijuthasson Helsinkibe, a VIT-re, onnan pedig tovább nyugatra.

ÉRDEKESSÉG

A filmben a szereplők azért mozognak furcsán, mert a jelenetek jelentős részét úgy vették fel, hogy a rendező a szöveget rámondatta a színészekkel egy magnóra, majd ezt hol gyorsítva, hol lassítva játszotta le, a színészek meg ehhez a tempóhoz alkalmazkodva tátogták, illetve mozogták le.

A VETÍTÉS

A filmvetítés augusztus nyolcadikán, 21:00 órakor kezdődik. (esőnap: 08.09. 21:00 óra) A részvétel most is, mint, ahogyan eddig mindig: ingyenes.

Az igazán jó szórakozáshoz szükség lesz:

  • pokrócra, párna, horgászszékre vagy bármire, amin kényelmesen mozizol
  • rágcsálni és szürcsölni valóra
  • az esti vetítés miatt meleg öltözetre

ELŐZETES

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb