Kikapcs

Célegyenesben a Móra Ferenc Múzeum felújítása, 10 nap múlva rengeteg újdonsággal nyit az intézmény

Hosszú, de eredményes munka ér véget: már az utolsó simításokat végzik a Móra Ferenc Múzeum épületén. Augusztus 14-én sok-sok újdonsággal tárja ki kapuit a közgyűjtemény, az első hétvégén kedvezményes jegyárakkal és hosszabbított nyitva tartással várja a közönséget az intézmény.

Jövő hét pénteken 15 órától már a látogatók is megcsodálhatják többek között Gábor Áron rézágyúját, de az ünnepélyes nyitóceremónia csak 17 órától kezdődik. Ezen a napon egészen 22 óráig nem küldenek ki senkit, szombaton és vasárnap egyaránt 10 és 20 óra között lesz nyitva a múzeum.

ÚJDONSÁGOKKAL KÉSZÜLNEK

Érdemes lesz meglátogatni a megújult intézményt. Az épület tetején kialakított kilátóból csodálatos látvány nyílik Szeged belvárosára, de lesznek interaktív kiállítások és játékos természettudományi tárlat is Máté Bence fotóival, ahol egy virtuális patakba is besétálhatnak majd az érdeklődők.

Megismerhetjük Munkácsy legendás festményének, a Honfoglalásnak a történetét, és egészen meghittnek tűnik a Móra Rengeteg – A zöld Móra című program is, amely egy varázslatos irodalmi kiállítás a természetszerető Móra Ferencről különféle digitális eszközökkel és játékokkal. Mindemellett a Várban megismerhetjük az egykori vár és az árvíz történetét, Rózsa Sándor és a boszorkányok titkait.

A koronavírus-járvány miatt a múzeum munkatársai azt kérik, minden látogató maszkban tekintse meg a kiállításokat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb