Kikapcs

Két napra vadászpilóta lehetsz: hőlégballon, airshow sátor és katapultülés a Huszár Mátyás rakparton

Két napra vadászpilóta lehetsz: a repülés szerelmeseit várják most hétvégén a Huszár Mátyás rakpartra, a “Szeged főutcája a Tisza” rendezvénysorozat keretein belül. A szervező ezúttal a Szegedi Repülőnapok és Légiparádét is jegyző Szegedi Közlekedési Kft., a dátum 2020. augusztus 8-9., tehát szombat és vasárnap.

SZEGEDI REPÜLŐNAPOK, KICSIBEN A RAKPARTON

Ha F-16 – os volt a jeled az oviban plusz a Tom Cruise – féle Top Gunra nőttél fel, ezt Neked (és főként a gyermekeidnek) találták ki. Lesz…

  • Gyerekhangár és Airshow sátor: megnézheted a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé korábbi éveinek hangulat-videóit
  • Vitorlázórepülő: repülni nem fog, de be lehet majd szállni…
  • Hőlégballonkosár: spec ez sem fog repülni, akárcsak a repülővel felszállást, ezt sem lehet összehozni a Huszár Mátyás rakparton, viszont bemászhatsz a kosárba és megismerkedhetsz a technikával  
  • Katapultülés és Sugárhajtómű-kiegészítők

A zenei programot ezúttal szegedi művelődési házak szervezik. Hogy a Szivárvány Dalkör és a Délikert Möndörgő Táncegyüttes (egyébként színvonalas) programja mennyire klappol egy mini légishow-hoz, nem tudjuk (na jó, tudjuk…), viszont egész színes kis repertoár jött össze, katt IDE a részletes programhoz.

EZ TÖRTÉNT A LEGUTÓBBI HÉTVÉGÉN

Ez lesz az ötödik hétvége, hogy a szegediek tesztelhetik a városvezetés “Szeged főutcája a Tisza” koncepcióját. A Huszár Mátyás rakpartot hétvégente lezárják (péntek éjféltől vasárnap éjfélig), az úttest onnantól kezdve a gyalogosoké, bringásoké.

Az első négy hétvége hozta a papírformát: a nagy hőség vs betonplacc kombó nem éppen vonzó szabadidős program, ezért napközben kong az ürességtől a terület, délutánonként és a kora esti órákban pedig párszáz látogatóval mennek a kis költségvetésű önkormányzati programok.

Ami még változott: mivel autóval behajtani tilos, szombat esténként az évtizedek óta megszokott “kiállok a kocsimmal és dumálgatok a lépcsőn ülve a haverokkal” találkozók is elmaradnak, emiatt összességében még talán kevesebb ember is volt a placcon legutóbb, mint a lezárás előtti hétvégéken. Viszont, hogy a pozitív oldalát is nézzük: kevesebb szórakozó ember, kevesebb ott hagyott szemét.

A hétvégén mindkét eseményen kint voltunk, a szombati nap a környezetvédelemről szólt, megspékelve néhány egész jó kis koncerttel és (sajnos) falunapokat idéző kivitelezéssel:

A vasárnap főszereplője a Mamma Mia 2 című film vetítése volt, ez összességében egész klasszul sikerült, bár a fűben ülős Fűtőház utcai Külvárosi Mozipiknik után egy kicsit furcsa volt a betonon csücsülni.

Ilyen volt a hangulat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb