Kikapcs

Szeged365 fotóriport: környezetvédelem, nyuszik és szolíd látogatói szám a rakparton

Pörög (?) tovább a “Szeged sétálóutcája a Tisza” rendezvénysorozat, melynek keretein belül szombat délután környezettudatos programok várták a szegedieket a lezárt Huszár Mátyás rakparton. Dávid kollégánk az abszolút szerethetőre sikerült XIII. Lótusz Napok (SZTE Füvészkert) után a rakpart felé vette az irányt, íme a széria negyedik szombatja!

EGY RÖVID KRITIKA

A kezdeményezés abszolút dícsérendő: környezettudatos programok, családokra fókuszálva, nyuszi és kukásautó-simogatóval, szelektív kukának öltözött animátorokkal és a város környezetgazdálkodási gépparkjával (ha harminc évvel fiatalabb lennék, még mindig ott ugrálnék a traktorok között – a szerző).

Volt színpadi, zenei program is, szolíd érdeklődés közepette plusz egy-két nagyon pofás drink truck, vendéglátás gyanánt. Ami viszont ismét gyenge volt: a kivitelezés, megvalósítás színvonala. Szegeden vagyunk, abban a (normál esetben, “békeidőkben”) pezsgő fesztiválvárosban, ahol olyan nagyágyúkhoz van szokva a közönség, mint a Szegedi Szabadtéri Játékok, a SZIN vagy a Szegedi Borfesztivál. Nyilván, a város hétvégi, rakpart-lezárós minirendezvényei nem a fenti ligában játszanak (és nem is ez a céljuk), de a minőségi rendezvényeken “szocializálódott” szegediek igényszintje jóval feljebb van, mint egy mucsajröcsögei falunap.

A kis pénzből, pici programmal igényeset összehozni műfaj tökéletes példái a Szegedi Városkép és Piac Kft. (szintén városi tulajdonban lévő cég) által szervezett Szent István téri mini-rendezvények (pl. a februári Téltemetés vagy a Halloween környékére rakott “Tök jó nap”) vagy Bödön Piac jellegű low budget események. Simán el tudnék valami olyasmit képzelni a rakpartra is, az elmúlt 4 hét botladozásai helyett. Szóval: a célkitűzés dícséretes (környezetvédelem, kevesebb autó stb), a megvalósítás még nagyon nem szegedi színvonalú (sőt, még a fent említett településen is ciki lenne sajnos) – ez utóbbi hétvégéről-hétvégére látszik a látogatói számon is.

Ami viszont majdnem, hogy borítékolható: holnap este szinte 100%, hogy telt ház lesz a rakparton. Este 9-től szabadtéri mozi lesz (a Mamma Mia 2 -t vetítik), ami remek találmány, ráadásul az utóbbi hetekben már annyira összeforrt Szegeddel a műfaj, mint a halászlé vagy a pirospaprika. Szerintünk (végre) működni fog. A vasárnapi programról, bővebben:

SZEGED365 FOTÓRIPORT: KICSIT SAVANYÚ, KICSIT SÁRGA, DE A MIÉNK

A rövid kritika után meséljenek Szabó Dávid kollégánk fotói, ilyen volt a hangulat szombat délután 18:00 körül a Huszár Mátyás rakparton:

A vasárnapi programok 17:00-kor kezdődnek, a Mamma Mia 2 vetítés 21:00 – kor rajtol el.

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb