MindenmásSzegedi Arcok

“Pár centin múlott az életem” – exkluzív interjú a driftelő BMW-s által letarolt padon ülő fiatalemberrel

Majdnem tragédia lett egy kedd esti vagánykodás vége: a Dugonics téri körforgalomból kilinccsel előre kivágódó, egy padot, egy fát és egy villanykarót letaroló sofőr autója pár méterrel a Prézli terasza mellé csapódott be, a baleset pillanatában az üzletét záró szegedi fodrászasszony életét a kocsit megállító villanyoszlop, a padon ülő Kátai Istvánét pedig a jelek szerint az őrangyala mentette meg. Exkluzív interjú a fiatalemberrel, aki a padon ült, miközben becsapódott a hófehér 3-as BMW.

EGY FEKETE NAP SZEGEDEN

Kedden összesen 5 közlekedési balesetről számoltunk be, négyről Szegeden, egyről az M5-ösön. A legrázósabb a délután 6 után bekövetkezett, Dugonics téri volt, ahol – olvasói beszámolók alapján – egy driftelő autó zúgott be a járdára, centikre a járókelőktől és pár méterre az éttermi terasztól.

Olvasói beszámolók, fotók, videók:

AKI TEGNAP ESTE ÚJJÁSZÜLETETT: A SZEGEDI FIATALEMBER, AKI A FELESÉGÉT VÁRTA A LETAROLT PADON

Kedd este csak úgy záporoztak felénk az olvasói beszámolók, melyeknek közös pontja a 20 év körüli fiatalember volt, aki az utolsó pillanatban ugrott el a letarolt padról. A sebezhetetlen szegedivel idő közben felvettük a kapcsolatot és egy exkluzív interjút kértünk tőle. Kátai Istvánnak hívják, foglalkozását tekintve pincér és – bár köszöni, jól esett neki, hogy 20 évesnek néztétek – már betöltötte a 35. életévét.

Sz365.: Örülünk, hogy megúsztad! Mire emlékszel, mi történt?

KI.: A feleségem beugrott a Prézlibe (street food étterem a Dugonics téren), én pedig leültem az ominózus padra, hogy megvárjam. Na jó, igazából nem is pad ez, hanem egy hatalmas betontömb, amire le lehet ülni. Ezt rakta arrébb az autós, aki valószínűleg nem 30-cal érkezett a körforgalom felől. A durva, hogy nem is láttam, hogy jön, az olvasói beszámolóitokkal ellentétben nem volt időm félreugrani, a becsapódás pillanatában a padon ültem, vele együtt pördültem. Az egyik pillanatban azt éreztem, hogy “repülünk”, a következőben már láttam, hogy a kocsi letarolta a betonpad másik felét. Én a bal oldalon ültem, az autó a jobb oldalt trafálta telibe.

Ha a túloldalon ülök, most nem csinálnátok velem telefonos interjút. Újjászülettem!

Az első, amit kiszúrtam, hogy mennyire csúnyán lezúzta a masszív, több mázsás betonpadot az autó. Nézegettem a széttört háttámlát és arra gondoltam, ha egy méterrel arrébb landol, én is úgy jártam volna, mint a háttámla.

Sz365.: Egész lazán tudsz beszélni róla, a jelek szerint nem vagy egy félős fickó. Mit reagáltak a járókelők?

KI.: Az étteremből kirohanó feleségem majdnem sokkot kapott, hosszú percekig nyugtattam, hogy nyugi, élek, egy karcolás nélkül megúsztam az egészet. Az egyik, a teraszon ülő járókelő azt mondta, ő már a körforgalomban kiszúrta a fehér autót: látszott, hogy nagyon meglódult, ebből baj lesz…

Sz365.: …és a kocsi sofőrje? Mit reagált?

KI.: Annyit láttam, hogy egy fiatal srác volt. Főként az autóját ért kárral volt elfoglalva, illetve a törmelék eltakarításával. A szürreális az volt, hogy pár perccel az eset után, a nagy felfordulás közepette egy másik, elég szép sebességgel jövő szürke tuningautó majdnem “beleszállt” az összetört kocsiba.

Hatalmas szerencsénk volt, hogy senkinek, semmi baja nem lett, centiken múlott az egész!

Az alábbi fotót Pisti készítette, pár perccel azt követően, hogy újjászületett. A csattanás erejét jól mutatja, hogy a masszív, többszáz kilós betonpadot több mint 90 fokban forgatta el a balesetező autó. Interjúalanyunk azon az oldalon ült, ahol még van háttámla…

Az alábbi fotókat az olvasóinktól és a Casablanca Étterem kollégáitól kaptuk, köszönjük szépen őket!

Egy kérés, a cikk végére: vigyázz magadra, óvatosan a gázpedállal és az Isten szerelmére kérünk: NE DRIFT-ELJ! (legalább is, ne utcai forgalomban tedd) Ez nem a Halálos Iramban forgatása és nem is a Need for Speed Underground című játék!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb