GasztroSzegedi Arcok

Szegedi sebész is megméreti magát a Konyhafőnökben

Hétfőtől már elindult az Rtl Klub Konyhafőnök című gasztroműsorának legújabb évada, ahol több szegedinek is szurkolhatunk. Ragány Zoltán ügyvéd mellett fakanalat ragadott dr. Rokszin Richárd, az SZTE Sebészeti Klinika transzplantációs sebésze is.

A szegedi sebész több ezer jelölt között egyedüli orvosként méreti meg magát az augusztus 3-tól műsorra tűzött produkcióban – számolt be róla a Szegedi Egyetem Magazinja. Rokszin doktor nevéhez köthető az ország legfiatalabb veseátültetésen átesett páciensének műtétje is, a népszerű szegedi orvos viszont a műtőn kívül is aktív életet él: ironman sportolóként már bizonyította rátermettségét, most egy ország csodálhatja meg másik hobbiját, a főzést.

“Az iskolában is mindenki az én szendvicsemet akarta megenni, mert sokkal több finom hozzávaló volt benne. Hatalmas élmény részt venni egy olyan gasztro realityben, ahol nemcsak a főzőtudomány, hanem a jó időbeosztás és a stressztűrőképesség is nagyon sokat számít.” – mondta Rokszin Richárd az egyetem weboldalának.

A sebész kedvenc étele a steak, de az olasz konyháért van igazán oda. A családja is hétről hétre élvezheti főzőtudományát, otthon például mindig házilag sütött kenyér és zsemle kerül az asztalára.

A népszerű főzővetélkedőben más szegedi érdekeltségű versenyzőnek is szurkolhatunk, Ragány Zoltán ügyvéd már rutinosnak számít, nem először szerepel a viadalon.

Forrás: SZTEinfo-Lévay Gizella, fotók: RTL Klub Konyhafőnök

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb