Kikapcs

Elmarad a Szegedről indult zenei flashmob, a CityRocks kolozsvári eseménye is – villáminterjú a szervezőkkel

Két éve 400 zenész gyűlt össze a szegedi Dóm téren, akkor olyan nagyot szólt a SzegedRocks, hogy még Billy Idol is megosztotta az eseményről szóló videót. Azóta gitárhanggal vonták be Kecskemétet is, idén Dunaújvárosban és Kolozsváron is összegyűltek volna a zenészek, de a koronavírus közbeszólt.

Előbb a dunaújvárosi rendezvényt kellett lemondaniuk a szervezőknek, de nem maradtak jó zene nélkül a rajongók: akkor otthonról felvett karanténvideón élvezhettük a Queen legendás dalát, ami címével is üzente, hogy nem állhat le a nagyszabású kezdeményezés.

Az ízig vérig szegedi stábbal dolgozó kezdeményezést most újabb csapás érte: a romániai vírushelyzet felerősödésével a partnerekkel egyeztetve arról döntöttek, hogy a kolozsvári gigakoncertet is lemondják, és átteszik 2021-re.

“Több száz zenész regisztrált már Dunaújvárosba és Kolozsvárra is. Sokáig úgy tűnt, hogy az utóbbi helyszínen meg tudjuk tartani a rendezvényt, de az utóbbi időben nagyon megnőttek a határ túloldalán a fertőzésszámok, ráadásul Románia most sárga állam határátlépés szempontjából. A zenészek zöme Magyarországról jött volna, de sem a két hetes karantént, sem a saját költséges koronavírustesztet nem várhatjuk el tőlük, és mi sem szerettünk volna fölöslegesen kockáztatni.” – emelte ki Gajda Ferenc, a CityRock főszervezője.

A zenészek már nagyon várják az élő fellépést, de a rajongókat most sem hagyják cserben, egy karanténvideó most is készülőben van, de a flashmob egyelőre a túlélésre rendezkedett be.

“Az eddigi jelentkezések ugyanúgy aktívak, és jövőre ha a helyzet engedi, mindkét elmaradt eseményt pótoljuk majd. Addig is mindenkit arra buzdítunk, hogy küldje el a videóját, és jelentkezzen az eseményekre!” – zárta gondolatát Gajda Ferenc.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb