Közélet

Idén már jó eséllyel nem, de jövőre talán majd lehet fürdeni a szegedi szabadstrandokon is

Szegeden volt olyan időszak, amikor egyszerre négy helyen is üzemelt szabadstrand a Tisza partján, most egyiket sem vehetik igénybe a helyiek. Erről, és a kialakult helyzet okairól tartott sajtótájékoztatót Haág Zalán és Német Ferenc önkormányzati képviselő.

Több évtizeden keresztül Szeged életének részét képezték az ingyenes fürdőhelyek a Tisza parton, ma már a kulturált használathoz természetesen öltözőket és vizesblokkot is ki kell alakítani.

“Botka László regnálása alatt szűnt meg a Sárgán, a Fokán, a Laposon és a Partfürdőn is a szabadstrand, miközben Algyőn, Mindszenten Szentesen és Csongrádon is komoly összegekből fejlesztették a szabadstrandokat” – ecsetelte Haág Zalán önkormányzati képviselő.

A szabadstrand kijelölését az ATIVIZIG-nél és a Kormányhivatalnál kell kezdeményezni, ha a vízminőség megfelelő, akkor az ÁNTSZ engedélyezi.

“Szándék kell ahhoz, hogy megnyissák a szabadstrandokat. Ma nem létezik a Tiszán ingyenes fürdőzési lehetőség, mert tavasszal senki nem engedélyeztette. A lakosság észrevételeire reagálva lehet, hogy az önkormányzat most benyújtja a kérelmeket, de lassan már okafogyottá válik a kezdeményezés” – értékelte a kialakult helyzetet Német Ferenc önkormányzati képviselő.

Haág Zalán és Németh Ferenc is úgy fogalmazott, hogy a következő közgyűlésre beterjesztik a javaslatot, hogy legalább jövőre időben elinduljon a folyamat, és 2021-ben már lehessen Szegeden is kulturált körülmények között fürdeni a Tiszában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb