Mindenmás

Napi pakk, péntek: visszatér a kánikula, Fear of The Dark, Wikipédia szülinap

Nem hagy cserben napsütésileg az augusztus, ma ünnepli születésnapját a Wikipédia atyja és Bruce Dickinson is. Viszont ha neked is a kotyogó hang jut eszedbe, ha felteszed főni a kávét, akkor is olvass tovább, mutatunk neked egy remek helyet is!

MA ÜNNEPLIK NÉVNAPJUKAT

Ibolya, Albert, Alberta, Albertina, Emiliána, Hilária

JELES NAP AUGUSZTUS 7-E

  • 460 éve született Báthori Erzsébet, az első magyar horrorikonok egyike, akiről rémséges és kegyetlen legendák éltek. A brutális kínzásokkal nőtt össze alakja, bár a történelemtudomány ma már koncepciós vádakként tekint ezekre.
  • 144 évvel ezelőtt született Hollandiában Mata Hari (Margaretha Zelle), a híres első világháborús táncosnő, kurtizán és kém.
  • 109 éve látta meg a napvilágot Bibó István, posztumusz Széchenyi-díjas író, politikus, jogász, a Szegedi Tudományegyetem egykori politikatudományi tanára. A Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kelet-európai Intézet elnökhelyettese, könyvtáros, politikai gondolkodó, politikai fogoly. Könyveiben, politikai értekezéseiben főként Magyarország gazdasági és politikai helyzetének elemzésével foglalkozott.
  • Ma ünnepli 62. születésnapját Bruce Dickinson angol énekes, dalszerző, az Iron Maiden frontembere. pályafutását helyi amatőr zenekarokban kezdte, 1979-ben csatlakozott a Samson nevű hard rock/heavy metal együtteshez, ahol “Bruce Bruce” művésznéven némi ismertségre is szert tett. 1981-ben, Dickinson lett az Iron Maiden új énekese, és az együttes 1982-es klasszikus The Number of the Beast albumán debütált. Az Iron Maidennel világhírre tettek szert, és minden idők egyik legjobb heavy metal énekesének kiáltották ki.
  • 60 szál gyertyát fúj el a tortáján David Duchovny amerikai színész, az X-akták és a Kaliforgia sztárja.
  • 54. születésnapját üli Jimmy “Jimbo” Wales amerikai internetes vállalkozó, a Wikipédia alapítója.
  • 44 éve amerikai tudósok bejelentették, hogy a Viking 1 űrszonda életre utaló jeleket talált a Marson.

VISSZATÉR A KÁNIKULA

32 fokkal, erős UV sugárzással, front – és csapadékmentesen érkezik a péntek, és megmutatja, milyen is az igazi napsütés Szegeden. Így kezdődik egy klassz, nyári hétvége, nem?

NEM INDULHAT A REGGEL KÁVÉ NÉLKÜL? MUTATUNK EGY REMEK HELYET!

Ha az otthoni kávézásra gondolsz, neked is a friss kávé jellegzetes illata és a kotyogó semmivel sem összetéveszthető hangja jut eszedbe? Nemcsak ezeket az édes emlékeket hozza neked vissza a Petőfi Sándor sugárúti Kotyogó Kávézó, hanem fullos szendvicsekkel és bubis gofrival is megspékeli az élményt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb