Kikapcs

Szeged365 fotóriport: őrült égi show a Tisza felett

Parádés légi show-val kápráztatta el a szegedieket Vári Gyula többszörös RIAT-győztes műrepülő – és vadászgéppilóta szombat késő délután a Huszár Mátyás rakparton. A Szegedi Repülőnapok és Légiparádé visszatérő vendége a Tisza felett dobálta az égi szaltókat, mi pedig a hátasokat a parton: következik Szabó Dávid kollégánk képes beszámolója az őrületről.

ŐRÜLT ÉGI PARÁDÉ VÁRI GYULÁVAL

A félegyházi születésű Vári Gyula már többször is repült Szeged felett, a szombat délutáni telt ház borítékolható volt. A Magyar Motoros Műrepülő Nemzeti Bajnokság többszörös győztese az US Air Force Akadémiáján tanulta a repülést, kalandos életútjába egy országgyűlési képviselőség és egy Európai parlamenti megfigyelői pozíció is belefért. Ha lemaradtál a szombat délutáni őrületről, van egy klassz hírünk: Gyula bátyánk vasárnap 18:30-tól újra beröffenti a JAK 52-es motorját.

ÖTÖDJÉRE ÖSSZEJÖTT: MAJDNEM TELT HÁZZAL MENT A RAKPART

Négy hétvégényi botladozás után összejött: szombat késő délután közel telt házzal pörgött a “Szeged főutcája a Tisza” rendezvény. A programok kezdetéig (17:00) kongott az ürességtől a felhevült betonplacc, de a légi show idejére egész szép kis nézőszám sereglett össze.

Nekünk egy kicsit (?) furcsa párosítás volt a légi parádé mellé, a szegedi kultúrházak által szervezett, egyébként színvonalas színpadi program: a Szivárvány Dalkör és Délikert Möndörgő Táncegyüttes fellépése elég “rendszeridegen” volt a kerozin szagú buli kellős közepén.

MA DÉLUTÁN 5-TŐL FOLYTATÓDIK A DZSEMBORI

Ha lemaradtál, van egy klassz hírünk: ma délután pörög tovább a miniatürizált Szegedi Repülőnapok és Légiparádé. A bemutató 18:30-kor kezdődik, viszont az állandó programelemek már 5-től várnak:

  • Gyerekhangár és Airshow sátor: megnézheted a Szegedi Repülőnapok és Légiparádé korábbi éveinek hangulat-videóit
  • Vitorlázórepülő: repülni nem fog, de be lehet majd szállni…
  • Hőlégballonkosár: spec ez sem fog repülni, akárcsak a repülővel felszállást, ezt sem lehet összehozni a Huszár Mátyás rakparton, viszont bemászhatsz a kosárba és megismerkedhetsz a technikával  
  • Katapultülés és Sugárhajtómű-kiegészítők

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb