Közélet

Koronavírussal fertőzött kolléga miatt lezárták a szegedi Fül-Orr-Gégészeti Klinikát

Egy fertőzött munkatárs miatt lezárták a Szegedi Tudományegyetem fül-orr-gégészeti klinikáját – adta hírül az RTL klub híradója. A Nemzeti Népegészségügyi Központ arról tájékoztatta a csatorna híradóját, hogy pénteken a Szegedi Tudományegyetem klinikai központjának egyik munkatárásánál mutatták ki a vírust.

Ez a felirat és egy stop tábla fogadja az érkezőket: a „járványügyi helyzetre való tekintettel csak sürgősségi ellátás folyik”. Fotó: Szabó Dávid, Szeged365

CSAKIS SÜRGŐS ESETEKET FOGADNAK

Hétfő reggel a bejáraton mindössze egy A4-es lapra nyomtatott feliratot találtunk, egy stop tábla kíséretében: a „járványügyi helyzetre való tekintettel csak sürgősségi ellátás folyik”. A klinika honlapján azt írják, csakis sürgős eseteket tudnak fogadni. “A Szegedi Tudományegyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinika CSAK sűrgősségi esetet fogad! Vérzés, fulladás, idegentest a légcsőben, nyelőcsőben, teljes nyelés képtelenség és daganatos betegek ellátása történik.” – olvasható az oldalukon. Ha valaki sürgős ellátásra szorul, előbb be kell telefonálnia, és a szakorvos dönt arról, hogy valóban akut-e a dolog. 

A kontaktkutatás eredményéről későbbre ígértek tájékoztatást.

EKÖZBEN ÚJFEHÉRTÓN: KARANTÉNBA KERÜLT EGY RENDEZVÉNY ÖSSZES RÉSZTVEVŐJE

Karanténba került egy újfehértói rendezvény összes résztvevője, miután kiderült, hogy egyikük igazoltan pozitív – írja a 24.hu. A település polgármestere Hosszú József a Facebookon is közzé tette az ezzel kapcsolatos információkat.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3420278671371259&set=a.612781638787657&type=3&theater

Mint írja, „augusztus 1-jén városunk egyik önkormányzati helyiségében tartott magánrendezvényen igazolt koronavírus fertőzött személy volt jelen, ami most jutott tudomásunkra. Az érintett személy nem Újfehértón lakik.” Hozzátette, hogy egyelőre nincs tudomása arról, hogy lenne újfehértói fertőzött, de a rendezvényen több ott lakó is részt vett. A kontaktkutatást már megkezdték.

EGY HÉTTEL EZELŐTT 36-AN FERTŐZŐDTEK MEG EGY GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYEI CSALÁDI BULIN

Elég rosszul sült el a party egy Győr-Moson-Sopron megyei családnál. Múlt hétfőn számoltunk be róla: egy családi bulin harminchatan fertőződtek meg koronavírussal, ezzel párhuzamosan pedig 120-an kerültek hatósági házi karantén alá. A kontaktkutatások után Győr-Moson-Sopron és Vas megyében találtak még fertőzötteket.

A JÁRVÁNYHELYZET HÉTFŐ REGGEL

Ma reggelre 600 fő fölé kúszott az aktív fertőzöttek száma, Csongrád-Csanád megyében egy új esetet regisztráltak. A legfrissebb, ma reggeli adatokhoz katt a cikkünkre:

Forrás: RTL klub, 24.hu, Kormányzati koronavírus portál

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb