Mindenmás

Közepes a parlagfű pollenkoncentrációja Szegeden, de holnapra még rosszabb lesz a helyzet

A parlagfű virágporának koncentrációja országosan a magas tartományban várható, délen, délnyugaton pedig a nagyon magas szintet is elérheti. Szegeden jelenleg közepes mennyiségű pollent mértek, de keddre már itt is nőni fog az allergiás reakciót kiváltó por mértéke.

Elindult a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) naponta frissülő, térképes parlagfűpollen-riasztási rendszere, amely a polleninfo.oki.hu oldalon elérhető. A parlagfűpollen koncentrációja általában augusztus végén-szeptember elején tetőzik, és a pollenszemek az első fagyokig jelen lehetnek a levegőben. Szegeden jelenleg így fest a helyzet, közepes mennyiségű virágpor van a levegőben:

De keddre már a magas szintet is eléri majd a koncentráció, amelyben szerdára átmeneti enyhülést okoz a beharangozott északkeleti szél:

Az NNK szombaton közölte, hogy kezdődik a parlagfűszezon, az allergiások erős tüneteket tapasztalhatnak már a következő napokban. Ezek enyhítésére fontos a gyógyszeres kezelés és a szakemberek tanácsainak betartása.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb