SportSzegedi Arcok

Kilenc éve a fogyatékkal élőkért – a Sárközi MMA Team Hungary edzőtáborában jártunk

A szegedi Sárközi MMA Team Hungary immár kilenc éve azon dolgozik, hogy évről-évre minél több fogyatékkal élő gyermek egy különleges élményben részesüljön a Napfény Városában. Sárközi Róbert, a kevert harcművészetek hazai úttörőjének jóvoltából ezúttal a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének Szivárvány csoportjának hat tagja mérhette össze erejét a ringben.

A fiatalok a Klub elnökének és edzőjének koordinálásával és segítségével mozgatták át magukat, majd csaptak össze a Partfürdőn felállított ketrecben, játékos formában.

Ezt követően Majoros Szilvia, az intézmény gyógypedagógusa a Szeged365.hu-nak elmondta, hogy a Sárközi MMA Team két éve foglalkozik a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének tagjaival, ami óriási segítség és hatalmas élmény úgy a fiatalok, mint az ő számukra. Mint megtudtuk a súlyosan és kevésbé súlyosan sérült gyermekek két csoportra vannak osztva, a foglalkozások pedig reggel héttől, délután négyig tartanak. A pedagógusok pedig ez idő alatt igyekeznek minél több tudást és ismeretet átadni az egyébként körülbelül általános iskolás szinten mozgó gyermekeknek, akik minden nap harcot vívnak az élettel.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

„Nagyon hálásak vagyunk a Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesületének azért, hogy segítik az intézmény munkáját azzal, hogy a fiatalokat hozzák s viszik a hét minden napján, ennek köszönhető többek között az is, hogy immár második alkalommal részt tudunk venni a szegedi Sárközi MMA Team szervezésében létrejött edzőtáborban, ami gyakorlatilag az egyik legkiemelkedőbb élményük a fiataloknak, hiszen ők az állapotuk miatt szinte alig látnak valamit a világból. Viszont az ilyen és ehhez hasonló sporthoz, művészethez kapcsolódó programok sokkal aktívabbá, fittebbé teszik őket és láthatóan napokig jó hatást gyakorolnak rájuk.” – mondta Majoros Szilvia.

A gyógypedagógus ismertette, hogy jelenleg hatan foglalkoznak húsz gyermekkel, akik két csoportra vannak osztva, a tudás gyarapítás mellett mind két csoportban pedig játékos és kreatív foglalkozás zajlanak, a megfelelő módon a megfelelő keretek között.

A szakértő kiemelte, az edzőtábor a már említett pozitív hatások mellett egy jó felkészülés is a következő évben immár ötödik alkalommal megrendezett Napfény Kupára, ahol mind a hét szegedi, sérült gyermekekkel foglalkozó intézmény fiataljai összemérik majd erejüket, egy-egy közismert sporttal foglalkozó csapatkapitánnyal az élen. Majoros Szilvia hozzátette a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének Szivárvány csoportja Sárközi Róbert vezetésével száll majd harcba.

Sárközi Róbert, a szegedi Sárközi MMA Team Hungary vezetőedzője lapunknak a közel egy hete zajló edzőtáborral kapcsolatosan úgy fogalmazott:

„ A cél nem más, mint, hogy minél több szegedi intézmény és gyermek bevonásra kerüljön a programba annak érdekében, hogy az életük változatosabb és színesebb legyen, hiszen ők azok, akik még tőlünk, ketrecharcosoktól is nagyobb küzdelmekkel néznek szembe a mindennapokban.”

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

A Klubnak ez a kilencedik alkalommal megrendezett edzőtábora, ahol napi három foglalkozáson határon innen s túlról érkező fiatalok is részt vesznek. Minden nap más-más, elismert és közismert edzők új és hasznos technikákat és tudást adnak át a résztvevőknek. Közöttük van Növényi Norbert, Ungvári Miklós és Kis Máté is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb