Szegedi Arcok

Szegedi Sikersztorik: a szegedi Bödön Piac sikerének a titka a minőségben és az őszinteségben rejlik – vallja Hunyadi-Kardos Reni, üzemeltető

Hét év, több száz helyi és környékbeli kistermelő, folyamatos telt ház, otthonos hangulat, ismerős ízek és arcok, minőségben gazdag portéka: a szegedi Bödön Piac sikerének a titka a minőségben és az őszinteségben rejlik – vallja Hunyadi-Kardos Reni, a piac tulajdonosa.

A Bödön Piac immár közel tíz éve, óriási sikerrel és szerethetőséggel robog előre. Változatos kínálata, közvetlensége és melegsége minden hónapban kétszer több tucat embert vonz a Szeged Plázába. Ez a hely ad ugyanis otthont a színes, illatos, finom és mutatós portékának, melyet alapjáraton minden alkalommal olyan 60 kofa terít a vásárolók elé. Mind hazai, mind gondos kezek által készült, egyedi és többnyire kézműves alapokra épült.

Hunyadi-Kardos Reni állítja: nincs titok. Egyszerűen széles a skála és jók a termékek. A közkedveltség pedig csak és kizárólag az őszinteségnek köszönhető. Interjú a Bödön Piac koordinátorával.

Miben rejlik Szegeden a Bödön Piac sikerének a titka?

Nincs titok. Jók a termékek. Széles a skála, szinte bármilyen alkalomból találsz ajándékot, dekort, kiegészítőt, vagy a mindennapokban hasznos dolgokat. Kijelenthetem, hogy a termelői kínálat kimagasló és sok az olyan kuriózum, amit máshol nem kapsz meg. Egyre több a kategóriateremtő újdonság, sőt azt látom, hogy az árusok a már meglévő és megfelelő mennyiségű tapasztalattal a zsebükben szívesen kísérleteznek és büszke vagyok rá, hogy az új termékeket általában nálunk mutatják be.

Hány termelő mutatja meg magát és portékáit időről-időre a piacon?

Hét éve csináljuk a piacot, ezalatt több száz alkotó (kézműves és termelő) emberrel ismerkedtem meg, rengetegen csatlakoztak akár időszakosan, akár állandó résztvevőként a Bödönhöz. A keménymag körülbelül 40 fő, ők azok, akik nem hagynának ki egyetlen alkalmat sem. Velük együtt, változó felállásban egy-egy alkalommal átlagosan 60 árus vesz részt.

https://www.facebook.com/BodonPiac.Rongy/videos/1465334566906412/

Hogyan épült újra az értékesítés a koronavírus által bevezetett intézkedések lazítása után?

Ennek a folyamatnak még most sincs vége, ráadásul ki tudja, mit hoznak a következő hónapok. Az újrainduláskor tele voltunk mindannyian kérdésekkel és ezek közül némelyikére még most sincs válasz. Az emberek óvatosak, de nem a betegségtől félnek, hanem az üres pénztárcától. Jók a piacok, de nem értük még el a járvány előtti szintet, és bőven benne vagyunk a nyárban is. Bízom benne, hogy szeptembertől elindul a szokásos hajtás és a forgalom is folyamatosan nő majd!

Mitől különleges mindez és mitől szerethető?

Attól, hogy őszinte. Elég sokat beszélünk erről, mert ez az életünk, és ez nem csak egy közhelyes szófordulat, hanem tényleg így van. Sok kézművessel és termelővel együtt nőttünk fel a vásárlókhoz és az igényekhez, együtt tanultuk meg a piacozás mikéntjét és együtt tapasztaltuk meg mindennek a nehéz és a napfényes oldalt is. Közösségként létezünk, ezt minden költői túlzás nélkül mondom. És ezt a vásárlók is érzik, ezért szívesen jönnek. Bevásárolnak egy csomó szuper dolgot és közben beszélgetnek, jól érzik magukat, az árusokhoz pedig nagyon rövid idő alatt immár ismerősként, barátként viszonyulnak.

Fotó: Bödön Piac hivatalos Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb