Közélet

Van remény a Gergő Liget megmentésére? Megszólalt Mihálik Edvin

“Megszüntetem a Gergő Ligetet, a név méltatlan az unokámhoz” – kezdte a hét legmeglepőbb, egyben legszomorúbb bejelentését Farkas András, az ikonikus újszegedi kirándulóhely alapítója és fenntartója. A 73 éves, közismert szegedi a csütörtöki interjúnkban kifejtette, hogy a szegedi önkormányzat az elmúlt 20 évben egy forintot sem adott a pihenőhely üzemeltetésére, mindent önerőből intézett. Az ügyben természetesen megkérdeztük Dr. Botka Lászlót és Mihálik Edvint is.

A FÁJDALMAS ELŐZMÉNYEK

Betelt a pohár: Farkas András alapító csütörtökön bejelentette, megszünteti Szeged legnépszerűbb, egyben legszebb kirándulóhelyét, az újszegedi Gergő Ligetet. “Ez egy drogos, alkoholos, zajos kupleráj lett esténként, hatóságilag jóváhagyva” – írta szenvedélyes hangvételű, elkeseredett közleményében, majd tovább folytatta egy őszinte, köntörfalazás-mentes Szeged365 interjúban:

AZ ÖNKORMÁNYZAT VÁLASZA

A történtek után az önkormányzathoz fordultunk, kérdéseinket Dr. Botka László polgármesternek és Mihálik Edvin Zöld Város Programért Felelős Tanácsnoknak tettük fel. A kérdés egyszerű volt: van-e önkormányzati terv a Gergő Liget “megmentésére”, avagy arra, hogy A.: a város átvegye az üzemeltetést vagy B.: besegítsen a terület rendben tartásában? A tanácsnok volt a gyorsabb, elsőként az ő válasza futott be írásban, melyet változtatás nélkül közlünk:

Kedves Sándor!

Nagyon nagyra tartom azt a munkát, amit Farkas András az elmúlt években elvégzett Szegeden. És azt gondolom, hogy minden szegedi méltán lehet büszke ezekre az eredményre. Pontosan ezért végtelenül elszomorító látni a jelenlegi helyzetet.

Egyeztettem Farkas Andrással, aki azt kérte tőlem, hogy augusztus végén egy személyes egyeztetésen beszéljük meg azt, hogy az önkormányzat hogyan tudna segíteni abban, hogy a Gergő Liget újra minden szegedi büszkesége lehessen. Erre az egyeztetésre sor fog kerülni.

Hozzám eddig egy konkrét, az önkormányzatot érintő kérés jutott el, ami a helyszínről kihordott szemét elszállításához kapcsolódott, ebben a kérdésben az önkormányzat mindenképpen partner lesz a jövőben.

Köszönettel,

Mihálik Edvin

Ami bizakodásra ad okot a Zöld Város Programért Felelős Tanácsnok leveléből: augusztus végén leülnek átbeszélni Farkas Andrással, hogy az önkormányzat miben tudna segíteni. Magyarán mondva, van remény arra, hogy megoldás születhessen a meseszép Gergő Liget fenntartására.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb