Mindenmás

Napi pakk, csütörtök: együtt támadhat a korona és az influenza, marad a meleg, balkezesek világnapja

Nem hoz változást az időjárás, kíméletlenül őszinte interjút hozunk egy szegedi kutatóorvossal, és amúgy ma van a balkezesek világnapja is. Idd meg a kávét és olvass tovább a legfontosabb csütörtök reggeli infókért!

MA ÜNNEPLIK NÉVNAPJUKAT

Ipoly, Áldáska, Benedikta, Életke, Enid, Gertrúd, Hannó, Ibolya, Ince, János, Maxim, Vitália – Boldog névnapot kívánunk!

EZEN A NAPON SZÜLETTEK

  • 121 éve született Alfred Hitchcock, a Psycho és a Madarak rendezője, a feszültségkeltés, a borzongatás mestere. Filmjei a félelem és a fantázia keverékén nyugszanak. Jellegzetes kézjegye, hogy a rendező szinte minden filmjében egy-egy kisebb szerepben cameózik.
  • 114 éve megszületett Borsos Miklós, Kossuth-díjas szobrászművész, grafikus.
  • 99 éve látta meg a napvilágot Sarkadi Imre, Kossuth-díjas író, újságíró, dramaturg, az Oszlopos Simeon és az Elveszett paradicsom alkotója. Kútban című novellájából készült a Körhinta című film. Fő témája a magyar parasztság 1945 utáni élete, valamint a modern társadalom erkölcsi problémái.
  • 60 éves Gál Gábor zenész, a Takáts Tamás Dirty Blues Band alapító tagja, gitárosa.
  • 52. születésnapját ünnepli Faludi Judit, Liszt Ferenc-díjas csellóművész, érdemes művész.
  • Ma van a Balkezesek nemzetközi napja, amit 1976 óta világszerte augusztus 13-án ünnepelnek.
  • 23 éve útjára indult Amerikában Trey Parker és Matt Stone kultikus rajzfilmsorozata, a South Park. A sorozat négy alsó tagozatos fiú (Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman, Kenny McCormick) és családtagjaik, valamint a többi városi lakos szürreális kalandjait mutatja be, akik a coloradói South Park kisvárosban élnek. A felnőtt nézőknek szánt műsor elsősorban szatirikus és trágár hangvételéről, illetve a napi események, valamint a popkultúra és az amerikai közélet szereplőinek gyakori kifigurázásáról vált hírhedtté.

MARAD A MELEG SZEGEDEN

Csütörtökön is marad a napos idő, csak egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő a térségben. A hajnal ugyan kicsit frissebb volt, de délután azonban ismét 28-33 fokig melegszik a levegő Szegeden.

EGYÜTT TÁMADHAT A KORONA ÉS AZ INFLUENZA

Hogy mire számíthatunk az ősszel, a koronavírust vizsgáló, közismert szegedi kutatóorvost, Dr. Letoha Tamást kérdeztük. Második hullám, influenza, maszkhordás és hatékony védekezés egy köntörfalazás-mentesen őszinte interjúban.

MA LEZÁRNAK EGY MEGÁLLÓT A TISZA LAJOS KÖRÚTON

Ma lezárják a Tisza Lajos körút és az Anna-kút közötti megállóhelyet. Ez idő alatt a trolibuszok és autóbuszok a Dugonics tér megállóhely után legközelebb az Anna-kút mellett kialakított ideiglenes külső megállóhelyen állnak meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb