Sport

Visszatértek a Kékek: 38-25 – re nyertünk a Dabas ellen

Megkezdte a menetelést a Mol-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata: felkészülési mérkőzésen, hazai pályán 38-25-re győzte le a Dabast.

MOL-PICK SZEGED–Dabas 38–25 (18–7)

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy F., Túroczi.

MOL-PICK SZEGED: Mikler – Sostaric 4/1, Kaspárek 5, Henigman 3, Mackovsek 4, Källman 5. Csere: Alilovic (kapus), Bombac 2, Rosta 8, Zsitnyikov 2, Radivojevics 3/1, Bajus 1, Kecskés, Fekete D. 1, Hegedűs P. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Dabas: Holló – Tóth Á. 1, Kurucz 4/2, Török 4, Koller 2, Laurinyecz 2, Ács 5. Csere: Podoba (kapus), Szöllősi Sz., Antal Sz. 1, Hajdú, Kiss P. 3, Garajszki 2, Győrvári 1. Vezetőedző: Tomori Győző.
Hétméteres: 3/3, ill. 3/2.
Kiállítás: 4, ill. 0 perc.

BODÓ RICSI LEBETEGEDETT

Klassz volt újra Mol-Pick Szeged játékosokat látni az újszegedi Városi Sportcsarnokban, akkor is, ha a szerdai találkozó csak felkészülési mérkőzés volt és akkor is, ha nézők nélkül zajlott. Na jó, nem teljesen nézők nélkül: bár a járványhelyzet miatt a helyszínen a csapatokon, a technikai stábon és 1-2 fotóson kívül senki sem tartózkodhatott, a Kékek Youtube-csatornáján több, mint 3.000 – en izgulták végig élőben a meccset. Pár legendás arc hiányzott a csapatból: Bodó Ricsi lebetegedett, Bánhidi Bence, Stefán Sigurmannsson és Luka Stepancic pedig kisebb sérülés miatt hagyta ki a meccset.

BORUT IS BEKÖSZÖNT

Hogy milyen volt a találkozó? Idézünk a klub portáljáról:

“Mario Sostaric szerezte az idény első gólját. Azt elmúlt szezon legeredményesebb NB I-es gólvágója hetesből volt eredményes. Ezután kapitányunk percei következtek, Jonas Källman járt az élen a gólszerzésben. Mikler Roland fogott rendesen, így egyre nagyobb lett a távolság a két csapat között. Rosta Miklóst rendesen kiszolgálták a társak, így válogatott beállósunk is termelte a gólokat. Nem kellett sokat várni Borut Mackovsek első szegedi dugójára sem, szlovén légiósunk egy remek átlövés találattal köszönt be Szegeden. Mikler továbbra is biztosan védett, így a félidőben már 18-7-re vezettünk.

Jonas Källman góljával indult a második harminc perc. Az első időszak ebben a periódusban nem a védekezésről szólt, potyogtak a gólok rendesen. Bogdan Radivojevics is elkapta a fonalat, Stanislav Kaspáreknek pedig ültek a bombái. Az 50. percben már 32-17 volt a javunkra. Pastor edző időt kért, jött is két Sostaric-gól, majd a fiatal Fekete Dániel is betalált. A hajrára mindenki szerepet kapott, így kivehette a részét a 38-25-ös győzelmünkből.”

Szóval, 38-25, jó kezdés! Folytatás szombaton, 17 órakor az Orosháza következik, ismét zárt kapuk mögött, viszont a Sport 1 is adni fogja.

SZEGED365 FOTÓRIPORT A TALÁLKOZÓRÓL

Szabó Dávid kollégánk természetesen ott volt a helyszínen, következzenek a meccs legnagyobb pillanatai, Szeged365 fotókon:

Forrás: Pickhandball.hu

Fotók: Szabó Dávid, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb