Sport

18–7-es vereséget szenvedett a Szeged SZTE női vízilabdacsapata a BVSC ellen

18–7-es vereséget szenvedett a Szeged SZTE női vízilabdacsapata a BVSC ellen az Újszegedi Sportuszodában, viszont Varga Tamás vezetőedző szerint az első egymás elleni kupaderbihez képest nagy előrelépést mutattak a lányok.

“A női vízilabda magyar kupa idei kiírásának nyitómérkőzésén a BVSC vendégeként 19–2-re kaptunk ki, de akkor még mindössze egy hete készült együtt a csapat. Az azóta eltelt hetekben többször bizonyítottuk, hogy egyre jobban összeszokik a keretünk, ezúttal is az előrelépés volt a cél” – mondta a csapat vezetőedzője. A szerzett gólok tekintetében már a harmadik negyed elején jobban álltak a szegediek, hiszen Miklós Réka másodszor is nagyon magabiztosan értékesített ötméterest, de korábban Tátrai Szonja is így tett, utóbbi pólósunk percekkel később emberelőnyben is eredményes volt egy szépen kijátszott akció végén.

Egy lendületes támadásra később Ármai Zita tett pontot, így a szegedi lányok tíz gól körüli különbséget tartottak egy ideje. Az emberelőnyös helyzeteket egyre ügyesebben oldották meg, erre volt bizonyíték az utolsó percekben Pádár Boglárka és Ármai Zita találata is.

https://www.facebook.com/szegedinve/videos/596705604538844/

Szeged SZTE–BVSC 7–18 (1–7, 1–4, 2–4, 3–3)
Női vízilabda magyar kupa, B csoport, 6. forduló. Szeged, újszegedi sportuszoda, 50 néző. Vezette: Juhász, Vörös.
Szeged SZTE: Gyöngyösi – Tátrai 2, Ráski, Bicskei, Ármai 2, Botka, Kurucz. Csere: Kucsera (kapus), Miklós 2, Rompos, Regős, Korom, Pádár 1, Hasznos. Vezetőedző: Varga Tamás.
BVSC: Tóth – Mészáros 1, Takács 3, Farkas 4, Mihály, Leimeter 1, Kele 3. Csere: Torkos 1 (kapus), Gasparics, Alaksza 1, Koncz, Ősz, Gémes 4, Fekete. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 8/3, ill. 4/2.
Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 2/2.
Kipontozódott: Alaksza.

Forrás: Szegedi Női Vízilabda Egyesület

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb