Gasztro

Gasztro365: befutott az omlós, pikáns új-zélandi hátszín steak az Alabárdosból

Befutott az omlós, pikáns új-zélandi hátszín steak, füstölt-fokhagymás zellerpürével az Alabárdosból. A színes, ízletes csodát MolnárBé (Rádió 1) segített elkészíteni.

ÚJ-ZÉLANDI HÁTSZÍN STEAK, FÜSTÖLT-FOKHAGYMÁS ZELLERPÜRÉVEL

Hozzávalók:

  • új-zélandi hátszín
  • füstölt fokhagyma
  • zeller
  • tejszín
  • tótbab
  • zöldborsó
  • szeder
  • liofilizált málna
  • vaj
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu
Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Az Alabárdos évtizedek óta legendás névnek számít a szegedi gasztro-életben. A vendéglátóegység a belváros szívében elterülve nem is olyan rég vadonatúj arculattal és étlappal indította újra azt a bizonyos Alabárdos életérzést. Az új köntösbe öltözött, fine dining vonalat képviselő étterem és borozó úgy tűnik, bejön a szegedieknek. Azt azért persze bevallhatjuk: a jó dolgokra mindig fogékonyak vagyunk. Az apró, különleges, élményszámba menő fogások mellett óriási hangsúlyt képez náluk a magyaros-hagyományos ételek elkészítése is. Sobják Mátyás, az egység konyhafőnöke már számos budapesti étteremben dolgozott és hosszú éveken át képezte magát. Az immár 12 éve szakácsként tevékenykedő mester azonban most a szegediek legnagyobb örömére jelenleg a város egyik ikonikus helyén készíti el a legvagányabb gasztro-csodákat.

A séf a Gasztro365 kedvéért ezúttal MolnárBé-t hívta segítségül, aki örömmel főzött és utána örömmel kóstolt is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb