Közélet

Holtversenyben lett Magyarország legjobb egyeteme az SZTE

Megjelent a 2020-as Academic Ranking of World Universities (ARWU) lista – vagy ahogy a nagyvilág ismeri, a Sanghaj-rangsor – melyen tűpontosan a tavalyi helyen tanyázik a Szegedi Tudományegyetem. A kedvenc egyetemünket, holtversenyben az ELTE-vel az idén is a 601-700. helyre rangsorolták.

A top 1000-es lista elkészítésénél az egyetemek tudományos munkáját vizsgálják, az oktatók szakmai elismertségétől kezdve az akadémiai és publikációs teljesítményen át a tudományos munkák idézettségéig. Voltunk már előnyösebb helyen is, 2003-ban például 201-250. pozícióban tanyázott az SZTE.

Ismerős nevek a listán:

Az ARWU júliusban nyilvánosságra hozott szakterületi rangsoraiban is eredményesen szerepelt a Szegedi Tudományegyetem: a fizika területén az intézmény a 401-500. helyezést érte el, ezzel az SZTE fizika képzése Magyarországon a harmadik legjobbnak számít. A klinikai orvoslás rangsorára is felkerült a szegedi intézmény. Idén a 401-500. hellyel az SZTE (holtversenyben a PTE-vel) a második legjobb intézmény Magyarországon ezen a területen.

A teljes lista IDE KATTINTVA tekinthető meg.

MÉG EGY HÍR AZ SZTE HÁZA TÁJÁRÓL: AZ ÖT LEGNÉPSZERŰBB KÖZT VANNAK A PÓTFELVÉTELIN

A SZTE az öt legnépszerűbb felsőoktatási intézmények között a pótfelvételin, a már meglévő több ezer diák mellett további 543 fő jelentkezett – adta hírül az egyetem sajtóosztálya:

Forrás: SZTE sajtó

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb