Sport

Szombathelyen maradtak a pontok

Vereséget szenvedett, és kiesőhelyre csúszott vissza a Szeged-Csanád Grosics Akadémia Szombathelyen. A kék feketék 4 meccs után 2 szerzett ponttal a 18. helyről várják a Merkantil Bank Liga folytatását.

Kóródi Nándor és Mohl Dávid sérülés miatt nem utaztak el a csapattal Szombathelyre, de utóbbi hétfőtől már teljes értékű edzésmunkával kezdheti meg a visszatérést.

A találkozó az első perctől az utolsóig komoly iramot hozott. A nyitó félidőben mezőnyfölényben játszott a szombathelyi csapat, de a vezetést csak a legutolsó másodpercekben szerezte meg egy szerencsétlenül megpattanó góllal. Az első félidő rendes játékidejének utolsó másodpercében Németh Milán tekerte be a hazaiak vezető találatát a bal oldalról. A labda irányt változtatott egy védő, Deák István fején, így védhetetlenné vált Takács János számára. 45’.1:0

A szünet után többször jutott el a Haladás kapujáig a kék-fekete gárda. A második félidő közepén a sok kimaradt Haladás helyzet miatt felcsillant a remény az egyenlítésre, de lélektanilag fontos időpontban született meg a Szombathely második gólja is a 71. percben: a csereként beállt Tóth Barna közelről a felsőlécre bombázta a labdát, onnan pedig védhetetlenül pattan be a szegedi kapuba. 2:0. Gajdos, Dobos és Simon érkezésével frissült a csapat és a hajrában Germán Tamás ollózó mozdulatánál közel járt a szépítéshez, de az végül nem jött össze, így 2:0-ra győzött a Szombathely.

Dobos Barna vezetőedző értékelése: ”Sajnos elvéreztünk. Az első félidőben komoly nyomást gyakorolt ránk a Haladást, ennek lett az eredménye a gól, amit kaptunk. Nem szabad ilyen gólt kapni, kicsit magunknak is szereztük ezt a találatot. A második félidőben megpróbáltuk többet birtokolni a labdát és több helyzetet kialakítani, ez úgy-ahogy sikerült, de sajnos nem úgy, ahogy terveztük. A második gól eldöntötte a mérkőzést. Azt kell mondjam sajnos, hogy a Haladás megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, hogy ilyen messzire is elkísértek bennünket és végig biztatták a csapatot. Nem rajtuk múlt.”

Szombathelyi Haladás – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2:0 (1-0)
Merkantil Bank Liga , NB II. 4. forduló, Szombathely, Haladás Stadion, 2700 néző, vezette: Móri Tamás

Gólszerzők: Németh Milán 45’., Tóth B. 71.’

A Szombathelyi Haladás kezdőcsapata: Verpecz (K), Tóth, Holdampf, Szekér, Szalay, Schimmer, Németh, Csilus, Predrag, Mocsi, Jancsó. 
vezetőedző: Mátyus János

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia felállása: Takács J. (K) – Kárász, Deák, Pejovic, Bitó, Jovanovic, Oláh (Simon 73’), Varga Sz. (Dobos Á.55’), Germán, Grumic (Gajdos 66’), Takács T. Cserék: Varga B. (K), Moga, Gréczi, Simon, Ódor, Dobos Á., Gajdos
vezetőedző: Dobos Barna

Forrás és fotók: Lévai Ferenc, sajtófőnök, Szeged-Csanád Grosics Akadémia

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb