Közélet

Vasárnap újra nagytakarítás a Gergő Ligetben! Ugye Te is ott leszel?

Augusztus 23-án, vasárnap ismét közösségi nagytakarítást szerveznek a Gergő Ligetbe. A legutóbbi példásan sikerült: a megszűnés küszöbén álló újszegedi pihenőhely valósággal újjászületett, 101 zsák összegyűjtött szemét, 2 hordó, egy autósgumi és egy sörösrekesz volt az első közösségi szemétszedés eredménye, le a kalappal!

ERRE KÉSZÜLJ, HA TE IS JÖSSZ

A szervező Hegedűs György mindössze annyit kér, hogy hozz magaddal…

  • 2 db szemeteszsákot
  • kesztyűt
  • hosszú nadrágot, baseball sapkát

A nagytakarítás augusztus 23-án, vasárnap 10:00-kor rajtol, a tervek szerint délután 1-ig tart majd. Készülj fel, nem egyszerű terep, a hosszú nadrág sem véletlenül ajánlott: egy kisebb fajta bozótharc vár Rád, de az eredmény és az érzés mindenért kárpótolni fog. További információkat ebben a Facebook eseményben találsz, KATT IDE.

ÖSSZEFOGTAK A SZEGEDIEK

A múlt héten minden eddiginél nagyobb társadalmi összefogás indult az újszegedi Gergő Liget megmentésére, miután Farkas András alapító szerdán bejelentette: megszünteti élete fő művét, az unokájáról elnevezett, két évtizeden át üzemeltetett kirándulóparadicsomot. “Ez egy drogos, alkoholos, zajos kupleráj lett esténként” – írta szenvedélyes hangvételű, elkeseredett közleményében, majd hozzátette: a név méltatlan Gergő unokájára nézve. Az események azóta felgyorsultak, hírportálunkon keresztül még új üzemeltető-jelölt is bejelentkezett, ha szeretnéd átfutni, mi történt eddig, KATT ERRE A CIKKÜNKRE egy röpke összefoglalóhoz.

Külön öröm, hogy a jelek szerint a ligetet telis-tele szemetelő, hétvégi dorbézolók úgy elszégyellték magukat, hogy sem szombaton, sem vasárnap este nem volt kedvük kimenni randalírozni. Vasárnap este tartottunk egy újabb őrjáratot a helyszínen, a helyzet örömteli: maradt a tisztaság, részeg vagy drogos arcok sehol!

Íme:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb