Szegedi Arcok

Elmarad a kajak-kenu EB: interjú Petrovics Kálmánnal és Birkás Balázzsal

Ahogyan arról reggel a Szeged365.hu elsőként számolt be, a koronavírus-járvány miatt elmarad a felnőtt kajak-kenu Európa-bajnokság, amely október 15-18. között lett volna a romániai Bascovban (Pitesti). Lapunk ezt követően azonnal a Szegedi Vízisport Egyesület igazgatójához, Petrovics Kálmánhoz és Birkás Balázs, világ-, és Európa-bajnok kajakozóhoz fordult annak érdekében, hogy kiderítse, hogyan érinti mindez a szegedi sportolókat.

Fotó: demokrata.hu

Az európai szövetség (ECA) hétfőn este, hatvan nappal a verseny tervezett rajtja előtt jelentette be a honlapján, hogy a világjárvány alakulása és az utazási korlátozások miatt törli az idei kontinensviadalt, amelynek kereteiben a para kajak-kenu Eb-t is megrendezték volna.

Fotó: origo.hu

A Szegedi Vízisport Egyesület igazgatója, Petrovics Kálmán szerint egy-egy ilyen helyzet egy fajta tragédiaként hathat a versenyzőkre. A hírnek nem örülnek, de alkalmazkodnak a szituációhoz és továbbra is minden erejükkel azon dolgoznak, hogy az előttük álló OB-n illetve a Szegeden megrendezett Világkupán jól teljesítsenek. A vezető kiemelte: a szegedi klasszisok közül mindez 10 versenyzőt érint és befolyásol. Akik mind az olimpiai játékok megelőző állomásaként tekintettek többek között az eltörlésre kerülő EB-re is. Petrovics Kálmán azonban reményét fejezte ki abban, hogy az előttük álló megmérettetéseket már nem vagy nem ekkora mértékben befolyásolja majd a koronavírus-járvány.

Ezt követően a szegedi Birkás Balázs világ-, és Európa-bajnok kajakozót kérdeztük a legfrissebb hírről. A sportoló nem túl bizakodó.. Véleménye szerint sajnos akad arra esély, hogy úgy az OB-t és, mint a Világkupát lemondják majd. Ennek ellenére ő továbbra is keményen edz és készül a 2021-es olimpiára, amit reményei szerint már gond nélkül megtarthatnak majd Tokióban.

A szegedi kajakozót néhány hete már faggattuk a felkészülésről és az előtte álló versenyekről is, ezt alább olvashatod el újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb