Mindenmás

Hűtőautók hideg fejjel: profi munka folyik a szegedi Autothermnél

Legyen szó fagyis kocsiról vagy zöldségfutárról, esetleg gyógyszer-, virág- vagy hússzállítmányról, a szegedi Autothermnél tudják, a tökéletes hűtőkocsihoz nemcsak megfelelő hűtőkapacitás kell, hanem a járművet védő raktérszigetelésen is múlik a siker.

A szegedi Napos úton 1500 négyzetméteren, 4 üzemcsarnokban 30 emberrel folyik a hűtőautók gyártása: kettőben a jármű felépítménygyártás és az utólagos szigetelés, egyben vasanyagok megmunkálása, egyben pedig a raktérhűtő berendezések beépítése és szervizelése zajlik. Az Autotherm Kft. 1992 óta szolgálja ki a magyar és az európai piacot a legkülönfélébb célra megalkotott hűtőkocsikkal, sőt még halottszállító járművekkel is foglalkoznak.

A RUTIN ÉS AZ ÉVEK

A siker titka az, hogy bevált számítási módszerrel határozzák meg, mekkora kapacitással kell bírnia a hűtőberendezésnek ahhoz, hogy a rakteret a megfelelő hőmérsékletre hűtse le, így az Autothermnél nem fordulhat elő, hogy alulméretezik az eszköz teljesítményét. Emellett vallják, hogy a jó raktérszigetelés egyszerre hőszigetel és védi is az autó karosszériáját a sérülésektől, így a csúszó rakománytól is megóvja azt.

“A mottónk szerint többet kel tenni a világért, mint amennyit a világ tesz értünk. Ez a siker alapja. Közel harminc éve dolgozunk a hűtőkocsik kialakításán, így nemcsak minőségi, de gyors munkát is tudunk végezni” – árulta el a Szeged365.hu-nak Vastag Péter tulajdonos.

De mi számít gyorsnak? Az Autothermnél 2-3 héten belül már a legjobb felszereltséggel vihetjük is a korábban még üresen tátongó járművet, online megkeresés esetén pedig 1-2 nap alatt kész ajánlatot dolgoznak ki. Ennél gyorsabban szinte lehetetlen.

KI FOGJA LEPAPÍROZNI?

Az Autotherm profizmusára jó példa, hogy egy, a weboldalukról letölthető e-bookot is összeállítottak, amelyben a legfontosabb műszaki leírások mellett arra is kitérnek, hogyan lehet kiszúrni a kókler kivitelezőt.

Az egyik ismérve annak, hogy a megrendelő jó helyen jár, hogy az elkészült hűtőautó átvételekor már úgy kapja kézhez az átalakított jármű kulcsait, hogy a forgalmijába bejegyezték a változást, emellett a a közlekedési felügyelet pecsétjével és aláírásával hitelesített tervdokumentációt is megkapja. Az ügyintézést az első lépéstől az utolsóig végigmenedzseli az Autotherm, így a vásárlónak tényleg csak azzal kell foglalkoznia, amihez a legjobban ért: a szállítással.

Felsorolni is nehéz, mennyi speciális igénnyel fordulnak a vásárlók az Autothermhez, de Facebook oldaluk szerint válaszfal beépítésével azt is megoldják, ha két különböző hőmérsékletű rekeszt kell kialakítani egy kisbuszban, de az sem akadály, ha télen fűteni, nyáron pedig hűteni kell a rakteret.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb