Sport

Jövő héten indul a kajak-kenu OB, több szegedi sportoló is rajthoz áll

Több versenyzővel áll rajthoz az NKM Szeged VE a jövő héten kezdődő országos bajnokságon. A versenynek komoly tétje van, Hüttner Csaba szövetségi kapitány az itt elért eredményeket is figyelembe véve jelöli majd ki a szeptemberre tervezett szegedi világkupán induló magyar válogatott keretét.

HÉTFŐN INDUL AZ OB

Augusztus 24-26. között rendezik meg a 2020-as felnőtt kajak-kenu és parakenu gyorsasági magyar bajnokságot. A világjárvány miatt gyakorlatilag ez lesz az idény első versenye. Az NKM Szeged VE felnőtt válogatott versenyzői közül nem mindenki állhat rajthoz, hiszen Kárász Anna és a vállsérüléssel bajlódó Nagy Bianka sem indul a Kicsi Team klasszisai közül ugyanakkor Birkás Balázs, Kuli István és Nádas Bence is hajóba ül, illetve ott lesznek a paraválogatott klasszisok, Varga Katalin és Suba Róbert is.

Az NKM Szeged VE fiataljai közül Molnár Csenge, Kocsis Ádám és Zombori Dominik is a VK-részvételt szem előtt tartva versenyzik majd a jövő hétfőn kezdődő magyar bajnokságon.

ÉRTÉKELTÉK AZ ELMÚLT KÉT ÉVTIZEDET

Megalapítása óta a klub kitartó csapatmunkával, lelkesedéssel és a támogatói segítségével egyre magasabb csúcsokat mászott meg, többek között 5 olimpiai bajnoki és 77 világbajnoki címet zsebeltek be a szegedi kajak-kenuzók. A legszebb pillanatokat egy remek videóban foglalták össze:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb