Hirdetés
Hirdetés
11.1 C
Szeged
2021, január 23., szombat

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Nem kategorizált Vissza a Tisza-partra, ahol 2050-re erősebbek lesznek a közösségi funkciók

Vissza a Tisza-partra, ahol 2050-re erősebbek lesznek a közösségi funkciók

Utolsó állomásához érkezett a Szeged Vision projekt. Az Uniós forrásból induló kampány célja a szemléletformálás volt. A szegedi önkormányzat a városban élők figyelmének szerette volna felhívni a környezettudatosabb életmódra. A kezdeményezés utolsó állomásán ismét a Tisza-partot vették górcső alá, ahol 2050-re a közösségi funkciók vélhetően erősebbek lesznek a jelenleg is domináns közlekedési funkciónál és a szegediek visszatérnek a folyópartra. Strand, sok árnyék, szélerőmű, de egy negyedik híd is van a háttérben.

Fotó: Szeged Vision hivatalos Facebook oldala

ELŐZMÉNYEK

A kezdeményezés célja, – amely egyébként online fut egy weboldalon – nem más, mint, hogy mi, szegediek rádöbbenjünk arra, hogy a város mivé válhat 2050-re, ha nem kezdünk el sokkal tudatosabb életet élni. A projektben ezúttal a Kárász utca jelentősége és átalakulás került előtérbe. Július 30-án jelentették be a Szeged Vision című, pályázati pénzből finanszírozott városi projektet, melynek célja, hogy szembesítse a klímaváltozás és a környezetszennyezés hatásaival a szegedieket.

Első körben néhány ijesztő fotót adtak közre, szerintük ilyen lehet 2050-re Szeged, ha folytatódik a bolygó kizsákmányolása: sivatag, patakká változott Tisza és a szombat esti rakpart-dzsemborik utáni állapotokat idéző szeméthalom.

EZT KÖVETTE KÉT POZITÍV JÖVŐKÉP BEMUTATÁSA

A NEGYEDIK RÉSZBEN A PROJEKT A KÁRÁSZ UTCÁRÓL OSZTOTT MEG EGY 360 FOKOS KÉPET

A negyedik rész azt boncolgatatta, hogy hogyan alakul át a Kárász utca és a Klauzál tér 2050-re. A 360 fokos kép részletesen megmutatja, hogy a belváros szíve mivé válhat:

A Klauzál tér sokáig piac volt, 2050-re a helyi élelmiszerek elterjedésével ismét azzá válhat, újra megerősödhet a…

Közzétette: Szeged Vision – 2020. augusztus 14., péntek

ZÁRÁSKÉPP A PROJEKT KÉPZELETBEN VISSZATÉRT AZ ELSŐ ÁLLOMÁSÁHOZ

A kezdeményezés utolsó állomásán ismét a Tisza-partot vették górcső alá, ahol 2050-re a közösségi funkciók vélhetően erősebbek lesznek a jelenleg is domináns közlekedési funkciónál és a szegediek visszatérnek a folyópartra. Strand, sok árnyék, szélerőmű, de egy negyedik híd is van a háttérben.

Utolsó képünkkel visszatérünk a Tisza-partra. ☺️2050-re a közösségi funkciók erősebbek lesznek a jelenleg domináns…

Közzétette: Szeged Vision – 2020. augusztus 18., kedd

A fotókat, amelyek a projektet vizionálják a Szeged Vision hivatalos Facebook oldala tette közzé.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -