Mindenmás

Több, mint 70-en próbáltak meg bejutni az elmúlt 24 órában illegálisan a megyébe

Több, mint 70-en próbáltak meg bejutni az elmúlt 24 órában illegálisan a megyébe.

A járőrök augusztus 21-én 0 óra és 24 óra között nyolc esetben, összesen 24 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke, Mórahalom és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány kilenc esetben, összesen 49 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Fotó: MTI

Ellenőrzésük során a migránsok szír, afgán, palesztin, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat. A határsértők sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A magyar és a román rendőrök tegnap 8 óra körül közösen ellenőriztek egy bolgár honosságú tehergépjárművet a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen. Az ellenőrzés megállapította, hogy a raktérben 3 személy bújt meg. A férfiak bangladesi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb