Sport

Másodjára is behúzták a Kékek: Mol-Pick Szeged vs RK Nexe, 31-24

Míg foci-fronton az elmúlt hetekben többnyire elszomorító eredmények születtek Szegeden, a Kékek ismét megcsillogtatták, mit tudnak: péntek után szombaton is magabiztosan legyőzték a horvát RK Nexe csapatát, a zárt kapus edzőmeccs eredménye 31-24 lett.

MOL-PICK SZEGED–RK Nexe (horvát) 31–24 (15–8)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy F., Túróczy.

  • MOL-PICK SZEGED: Mikler – Radivojevics 1/1, Kaspárek 3, Bombac 1, Gaber 1, Mackovsek 4, Källman 5. Csere: Alilovic (kapus), Henigman 1, Bánhidi 4, Bodó 6, Zsitnyikov 1, Sostaric 3/3, Szepesi, Kecskés 1, Rosta. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
  • RK Nexe: Car – Vida 1, Rodin 1, Z. Pesic 4, Jaganjac 8, Barisic Jaman, Jelinic 2. Csere: Radovanovics (kapus), Pribetic 2, Severec 1, Mrdenovic, Dumencic 2, Bakic 2/1, Mileta 1. Vezetőedző: Hrvoje Horvat.
    Hétméteres: 4/4, ill. 4/1.
    Kiállítás: 8, ill. 2 perc.

Süli Robi, a Kékek sajtófőnöke így összegezte a meccs legfontosabb pillanatait a Mol-Pick Szeged hivatalos oldalán:

Jó kezdtünk, remekül összeállt a védekezésünk, így kapitányunk, Jonas Källman vezetésével fokozatosan húztunk el a horvát csapattól. Borut Mackovesek is szépen elkapta a fonalat, Dean Bombac zseniális passzai után könnyű, és okos gólokat szerzett. Az első 30 percben már volt olyan időszak, amikor 9 góllal léptünk el. A hajrában faragott hátrányából a Nexe, pedig Mikler Roland több bravúrt – hetest is védett – is bemutatott. A félidőben 15-8 volt nekünk.

A második harminc perc eleje kísértetiesen hasonlított a pénteki edzőmeccsre. Most nem csak labdákat szórtunk el, hanem biztos helyzeteket is elrontottuk. Ezt pedig a vendégek könyörtelenül kihasználták, gólokkal büntették. Mirko Alilovic hetest, majd ziccert védett, ez pedig kellő lendületet adott nekünk. Jött Bodó Ricsi és Bánhidi Bence, a két magyar válogatott játékos szórta a gólokat, Bence pedig büntetőket is kiharcolt mellé. Szerencsére a heteseket eddig biztos kézzel értékesítjük – Sostaric és Radivojevics -, így visszaállt az első félidei eredmény, ismét kilenc gólra léptünk el. A hajrában jöttek a fiatalok, a helyzet nem sokat változott, végül 31-24-re nyertünk, így negyedik edzőmeccsünket is biztosan nyertük meg.

Juan Carlos Pastor vezetőedző szerint jó lett volna többet forgatni a csapatot, de a szegedi sérültek miatt erre most sem volt esély. “Jól kezdtünk, ez tetszett, a meccs elején jól kézilabdáztunk. Sajnos, a biztos vezetés tudatában kicsit visszább vettünk a tempóból, ami azért megbosszulta magát” – értékelt a Mester, aki szerint a csapat minden egyes meccsen előre lép, így most is ezt tették.

Forrás: Pickhandball.hu

Tudósítás: Süli Róbert

FotóSólya Eliza

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb