Kikapcs

Szeged365 fotóriport: így pörögtek a hosszú hétvégi éjszakák a Napfény Városában

Bár az ünnepi hosszú hétvégére nem szerveztek városi programot a Napfény Városába, a szegedi szórakozóhelyek tettek róla, hogy ne maradjunk fesztivál nélkül. Mini-borfesztivál és dupla retro őrület jön, megspékelve rengeteg mosolygós, bulizó szegedivel!

MINI BORFESZTIVÁL A MONSTER TERASZON

A Vylyan, a Sauska, a Günzer és a Sebestyén Birtok várta a májusi Borfesztivál és a szeptemberi Bortér törlésével hoppon maradt szegedi borbarátokat a Vaszy Viktor téren, a bulit pedig a Ricky and the Drunken Sailors két frontembere, Ricky és Tom White, a Pumpkins Trio, Várkonyi Tibi és az Útközband Zenekar garantálta. Fotógalériánk az utóbbi, szegedi utcabál-zenekar szombat esti fellépésén készült, Bajusz Attila és csapata ismét odatette magát:

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged365

HÓDÍTOTT A RETRO A TISZA GYÖNGYÉBEN

Yo te quiero mi Bonita, Csordás Tibitől kezdve Krisz Rudin át UFO Zsoltiig egy fél Bravo Hits kazettányi előadó ugrott a színpadra a hétvégén a Tisza Gyöngyében, egy kicsit olyan volt, mintha újra 1996-ot írnánk:

Fotók: Tisza Gyöngye

DEJA VU FESZTIVÁL LIGHT, A TISZA DOKKON

Az Államalapítás Ünnepére szervezték át az eredetileg júniusra tervezett, a Cascada-val, a Masterboy-jal és a Groove Coverage-dzsel megspékelt Deja Vu Fesztivált, végül a járványhelyzet miatt ezt is törölni kellett. Péntek este Náksi Attilával, a Soho Party, a Náksi vs Brunner és a Stereo Palma formációk atyjával pótolták az érzést a Tisza Dokkon:

Fotók: Tisza Dokk

ÚJRA NYITVA A RAKPART, ISMÉT ELINDULT A PARKOLÓ-BANDÁZÁS

Legalább 20-30 éve pörög a “kiállunk a rakpartra a verdával és hajnalig traccsolunk a haverokkal” koncepció a Huszár Mátyás rakpart parkolójában, ami évek óta parázs vitákat szül a kint “felejtett”, nem kis mennyiségű szemét miatt. Az önkormányzati cégek által szervezett Szeged főutcája a Tisza eseménysorozat pár hétre megszüntette a fenti hagyományt (mivel autóval nem lehetett lehajtani, a kocsival bandázás műfaja is értelmét vesztette), viszont most nyitva volt a rakpart, így megjelentek a parkolóban beszélgető-bulizgató arcok is.

Úgy látszik, az elmúlt másfél hónap lezárása elszoktatta az autóval lazulókat a rakpartról, szombat este nem volt nagy tömeg a lépcsőkön, aminek nézzük az előnyét: vasárnap reggelre szeméthegyek sem voltak…

Fotók: Nyitrai Szilárd, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb