Mindenmás

Napi pakk, hétfő: ma is meleg lesz, véget ért a Szabadtéri

A Hófehérke és a hét törpével zárult a rendhagyó Szabadtéri, a szervezők már most nagyon komoly felhozatalon gondolkodnak. Jött volna a hidegfront, de marad a meleg, ma ünnepli születésnapját az idézetek kifogyhatatlan forrása. A reggeli kávé mellé ma is a legjobb infókat szállítjuk neked!

ŐKET KÖSZÖNTSD FEL NÉVNAPJUKON

Bertalan, Albert, Alberta, Albertina, Aliz, Detre, Elza, Jonatán, Taksony – Boldog névnapot kívánunk!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Réges-régen, egész pontosan 1941 évvel ezelőtt a Vezúv kitörése elpusztította Pompeii és Herculaneum városát.
  • 119 éve született Gertler Viktor Kossuth-díjas filmrendező, az Állami áruház és a Dollárpapa alkotója
  • 117 éve látta meg a napvilágot Zathureczky Ede, kétszeres Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia igazgatója.
  • 73 éves a Facebook és Insta idézetek császára, a bölcs gondolatok utánozhatatlan mágusa, Paulo Coelho brazil író, filozófus, az ENSZ békenagykövete. Művei mintegy 140 országban, 56 nyelven, több mint 45 millió példányban fogytak el. Regényeiben jelen van a vallás, a misztika, a szerelem, a nehéz döntések, a kétségbeesett érzelmek és a tragikus emberi sorsok ábrázolása. 1999 márciusában a világ legtöbbet olvasott írójának minősítették a francia Lyre magazin alapján.
  • 32 éve reggel 7 óra 9 perckor a pécsi orvostudományi egyetemen meglátta a napvilágot az első magyar lombikbébi, egy 3.850 grammos kislány.
  • 32 éves Rupert Grint angol színész, aki Ron Weasley szerepét játszotta a Harry Potter filmekben.
  • 31 éve először mutattak be Magyarországon James Bond filmet.A magányos ügynök, eredeti címén License to kill, a tizenhatodik James Bond-film. A főszereplő Timothy Dalton. Két szinkron készült hozzá, az első a hazai bemutatóra 1989-ben, majd újraszinkronizálták 2001-ben. A brit és az amerikai bemutatók 1989 júniusában voltak, nem sokkal a hazai előtt.

MARAD A MELEG

Ígérték a hidegfrontot, nem annyira jött be, a hét elejétől marad majd a meleg, 30 fok körüli csúccsal.

VÉGET ÉRT A SZABADTÉRI, JÖVŐRE ÉRKEZNEK AZ IDÉN ELMARADT ELŐADÁSOK

A Hófehérke és a hét törpe című mesebalettel ért véget a járványhelyzet miatt rendhagyó Szegedi Szabadtéri Játékok. A szervezők már gőzerővel dolgoznak a jövő éven: 2021-ben visszatérnek az idei évadra tervezett, de elmaradt Dóm téri előadások, a West Side Story, a Sok hűhó semmiért, a Jézus Krisztus Szupersztár és az Apáca Show!

TOVÁBBRA SINCS MEG A LABDARÚGÓK ELSŐ GYŐZELME

Hazai pályán a Budaörs csapatát fogadta a Szeged-Csanád GA. Ezúttal sem sikerült megtörni a jeget,a vendégek Nyári 10. és Molnár 87. percben szerzett találatával mindhárom pontot elvitték Szegedről, így az első 5 forduló után továbbra sincs győzelmük a kék-feketéknek, és a kieső zónában tanyáznak Germán Tamásék.

A fotó július 22-én, a Dunaújváros (2-2) elleni edzőmeccsen készült. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy egy hónappal később sem lesz meg az első szegedi győzelem.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb