Kikapcs

Véget ért az idei Szegedi Szabadtéri Játékok, 2021-ben jön a West Side Story és a Jézus Krisztus Szupersztár!

Csodákat rejtő erdőben érezhettük magunkat az Újszegedi Szabadtéri Színpadon: telt ház előtt, az Ifj. Harangozó Gyula rendezte és koreaografálta Hófehérke és a hét törpe című mesebalettel ért véget a járványhelyzet miatt rendhagyó Szegedi Szabadtéri Játékok. A szervezők már gőzerővel dolgoznak a jövő éven: 2021-ben visszatérnek az idei évadra tervezett, de elmaradt Dóm téri előadások, a West Side Story, a Sok hűhó semmiért, a Jézus Krisztus Szupersztár és az Apáca Show!

FELEMÁS ÉVAD, MÉLTÓ BEFEJEZÉSSEL: IMÁDTUK A HÓFEHÉRKE ÉS A HÉT TÖRPÉT!

A Hófehérke és a hét törpe az egész világon nagy sikert aratott, a kritikusok egyenesen Andrew Lloyd Webber munkáihoz hasonlítják a produkciót. A világ egyik leghíresebb Grimm-meséje szinte balettszínpadra termett, és a 2004-es bemutató óta minden évadban szó szerint elvarázsol kicsiket, nagyokat egyaránt. A hét botladozó törpe, az ártatlan Hófehérke és a gonosz mostoha figurája ifj. Harangozó Gyula koreográfiájában, Velich Rita jelmezeiben, Kentaur szenzációs díszleteiben, Kocsák Tibor mesés zenéjére elevenedett meg, bravúros színpadi megoldásokkal az Újszegedi Szabadtéri Színpadon:

https://www.facebook.com/szegediszabadteri/videos/676024039672830/

NAGY VOLT A BIZONYTALANSÁG

A járványhelyzet miatt teljes bizonytalanságban indult az idei évad a Szegedi Szabadtéri Játékokon, sokáig úgy volt, a Dóm téren semmiféle produkció nem lesz. Végül nem így lett, bár a fő helyszín ezúttal az Újszegedi Szabadtéri Színpad lett, kicsiben, óvatosban a Dóm téren is volt élet.

Újszegeden július 17-én és 18-án Händel Agrippina című vígoperájával indult az évad, ezt követően július 24-én és 25-én egy fergeteges vígjátékok mutattak be: Szente Vajk rendezésében érkezett a Játékszín sikerdarabja, a Legénybúcsú. A sort egy Moliére-komédia, az Úrhatnám polgár folytatta augusztus 7-én és 8-án, majd a Hófehérke és a hét törpe című varázslatos családi mesebalett zárta a 2020-as szezont augusztus 21-én és 22-én az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Végül tehát a Dóm tér sem marad üresen – igaz nem a megszokott színpadon és nézőszámmal, hanem a körülményekhez igazodva kerültek színre produkciók. Július 24-én az Akárki című moralitásjáték érkezett a székesegyház elé, augusztus 15-én pedig a szimfonikus zenekar adott egy felejthetetlen ajándékkoncertet.

MÁR 2021-RE KÉSZÜLNEK A SZABADTÉRISEK

A Szegedi Szabadtéri Játékok szervezői optimisták: gőzerővel szervezik a 2021-es évadot, bízva benne, hogy a járványhelyzet nem szól ismét közbe. Visszatérnek az idei, a koronavírus miatt elmaradt Dóm téri előadások, tehát 2021-ben jön a West Side Story, a Sok hűhó semmiért, a Jézus Krisztus Szupersztár és az Apáca Show!

ANDREW LLOYD WEBBER: JÉZUS KRISZTUS SZUPERSZTÁR

Dátumok: 2021. július 2, 3, 4, 9, 10.

Több, mint harminc év után tér vissza a legendás darab a Szegedi Szabadtérire. A szegedi Dóm téren mutatták be Magyarországon először Andrew Lloyd Webber varázslatos művét. A rockopera jelentős mérföldkő a Szegedi Szabadtéri Játékok életében, mely ekkor indult el azon az úton, hogy a hazai musicaljátszás meghatározó színhelye legyen. A darab műsorra tűzésének szép aktualitást ad, hogy a város jövőre ünnepli a fesztiválnak is ikonikus hátteret biztosító Fogadalmi Templom felszentelésének 90. évfordulóját.

SHAKESPEARE: SOK HŰHÓ SEMMIÉRT

Dátumok: 2021. július 23, 24.

A Shakespeare-vígjátékok évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek a Szabadtérin, hiszen garantálják az önfeledt vidám nyári estéket. A Tévedések vígjátéka, a Vízkereszt vagy amit akartok és a Rómeó és Júlia után, ezúttal az angol mester egyik legkedveltebb művét tűzi műsorára a fesztivál. A Sok hűhó semmiért című romantikus komédiát két estén élvezheti a Dóm téri közönség. A napsütötte Dél-Itáliában a Leonato-ház fiatal hölgyei alig várják a háborúból győztesként hazatérő katonákat, hiszen amint megérkeznek, kezdődhet a csábítás és a kacérkodás. Minden a legjobban alakulhatna, ám ők megnehezítik egymás életét. A történet igazi bolondos, szerelmes kikapcsolódást ígér.

MENKEN-SLATER: APÁCA SHOW

Dátumok: 2021. július 30, 31., augusztus 1.

Az Apáca Show musicalt 2018-ban rajongásig megszerette a közönség, amikor Magyarországon először színre került a szegedi Dóm téren. Fergeteges humor, érzelmes történet, mely a mozivászonról is ismerős, szemkápráztató látvány, fülbemászó disco- és gospel-dallamok varázsolták el azokat, akik látták a világsikerű musical szegedi verzióját. 2021-ban sem lesz ez másként!

LEONARD BERNSTEIN: WEST SIDE STORY

Dátumok: 2021. augusztus 13, 14, 15, 20, 21, 22.

A Szegedi Szabadtéri Játékok műsorát a 2021-es évad végén egy igazi klasszikus musical-legenda premierje zárja: Leonard Bernstein West Side Story-ja, melyet a Rómeó és Júlia történetéből inspirálódva írt a mester. Érdekesség, hogy a művet már 1965-ben, 4 évvel a 11 Oscar-jelölést besöprő filmadaptáció megjelenése után bemutatták a Szegedi Szabadtérin. Ez volt a fesztivál első musicalbemutatója.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb